Du kanske har sett den tecknade undergroundserien “High Tech Junkies“? En framtidsvision där det medverkande bandet med samma namn gör allt för publiken. Inte nog med att de tar död på alla i publiken. De avslutar sedan med att döda sig själva.

Med denna devis, dvs “dying for a good concert” som högsta paroll bildade de förra detta MIDAS TOUCH-medlemmarna Bosse, Patrik och Wirre gruppen. MIDAS TOUCH hade spruckit, och av intresset att spela techno-thrash fanns inte mycket kvar.

Det “nybildade” HIGH TECH JUNKIES var egentligen ett hobbyband som grabbarna hade startat redan 1987. Det fick dock nytt blod i och med detta och snart var en ny sättning född i och med rekryteringen av PRETTY TRIGGERS Magnus Larsson.

Med en vild influensmix av allt från DOORS, ZEPPELIN, BEATLES, svartrock, hardcore, thrash etc var de till att börja med rädda för att de skulle ha svårt att hitta en publik. Denna rädsla visade sig dock snabbt vara obefogad. Idag har HIGH TECH JUNKIES redan hunnit byggit upp en bred publik bestående av folk från alla musikaliska läger.

Lyssnar man på bandets senaste demotapes så slås man direkt av de ovan nämnda influenserna. Precis som hos TRIBULATION finns en spännande variation som utmynnar i ett väl genomfört, dock abstrakt resultat. Bandet är dock inte lika psyko och utflippade utan kan kanske mer liknas vid ett band som amerikanska FAITH NO MORE.

Skivbolagen har också insett att bandet har något särskilt. Polar var intresserade innan de ens hade hört gruppen. MNW har också visat stort intresse, och man kan bara hoppas att bandet snart hamnar på vinyl. Även de svenska skivbolagen försöker ju finna ett nytt NIRVANA och HIGH TECH JUNKIES hör definitivt till den kategori band som ligger bra till.

Att till att börja med få skriva på för ett svenska bolag är exakt det de eftersträvar. Visa av sina erfarenheter med thrash-bandet MIDAS TOUCH har gruppen fått sig en hel del kunskap om branschen och dess villkor och därtill efterföljande spruckna illusioner. Det man framför allt har lärt sig är att ta det lugnt och inte hafsa ihop ett kontrakt som bara blir skit. Vilket mer eller mindre blev resultatet med deras tidigare band.

Samtidigt satsar de mycket på att bygga upp en bra bas här i Sverige. Speciellt då genom att satsa hårt på livefronten. Bl a nämner de att de kommer att samarbeta med en ljud-och ljuskonstnär för att tillsammans med honom skapa något eget och intressant visuellt inför ett par Uppsala-spelningar. Ingen av dem har speciellt mycket till övers för de flesta svenska bands scenshow, och de efterlyser något nytt. “Visserligen är inte detta något nytt, men i alla fall ett sätt att bjuda publiken på något extra” säger de. Dö för publiken kanske HIGH TECH JUNKIES inte är beredda att göra, men de tillhör självklart de svenska band som i framtiden kommer att ge oss en hel del utöver det vanliga.