Utan tvekan har 1988 varit Tommy Nilssons år!! Alla vet numera vem den 27-årige Stockholmskillen är, han som sjunger så vackert och sensuellt och som knuffar undan alla andra manliga sexobjektskandidater från prispallen!

Tommy har jobbat mer eller mindre i det tysta i popbranschen ett tiotal år. Han gjorde sin skivdebut i den svenska rockgruppen Horizont. Gruppen sprack efter en tid och Tommy fick ett kontraktserbjudande i Frankrike. Tommy nappade naturligtvis och blev nationalidol — i Frankrike. På hans “franska” soloplattor medverkar faktiskt musiker både från Mr Mister och Toto.

Att lycka vara tyvärr inte i evighet. Det franska skivbolaget skötte inte sitt jobb till Tommys belåtenhet och efter en del bråk flyttade han hem till Sverige igen.
En skicklig och mångsidig sångare som Tommy har aldrig några problem att få jobb, så Tommy började försörja sig som studiomusiker. Hans röst hörs i bakgrunden på de flesta svenska artisters plattor.

När Kee Marcello och Fredrik von Gerber sökte ny sångare till sitt band Easy Action fick Tommy chansen. Kanonplattan “That Makes One” blev till men Easy Action upplöstes kort därefter i och med att Kee började spela med Europe.

Tommy stod ensam igen och han började smida planer för en solokarriär. Under tiden fortsatte han som studiomusiker och hade en del jobb på TV, bland annat som doasångare. När han blev erbjuden att sjunga ledmotivet till “Ps. sista sommaren” med Tone Norum, tackade han ja.
Som vi vet låg “Allt som jag känner”/”Summer With You” etta på listorna vecka efter vecka. Låten hade inte börjat dala från listplaceringarna förrän Tommy dök upp på nytt med låten från filmen “Strul”; “Maybe We’re About To Fall In Love”.
Inom loppet av bara några veckor visste hela svenska folket vem Tommy Nilsson var. Ännu mer tissel och tassel blev det när rykten började spridas om att Tommy eventuellt skulle börja sjunga med amerikanska supergruppen Toto…
— Det har gått lite snabbt, säger Tommy. Det känns fortfarande konstigt att alla känner igen mig när jag går ut. Men det gör ingenting att folk tittar så länge det inte utbryter hysteri. Och det gör det inte ännu!

Tjejerna suckar när de ser snygge Tommy Nilsson i TV och i tidningar. Han har blivit framröstad till snyggaste kille vid flera tillfällen men han tar det hela med ro.
— Jag gör ingenting speciellt för att tjejer ska tycka att jag är sexig, säger han. Jag trivs med mig själv och tänker inte på sexighet och sånt. Man visst är det smickrande att tjejerna tycker om mig…