Carola Häggkvist, 17 år, är fortfarande sångerskan som syns och hörs mest i svensk massmedia. Allt hon gör skapar rubriker. Det är otroligt vad hon har hunnit med om man tänker på att det bara är ett år sen hon kom fram i rampljuset ordentligt. Hon har hunnit slå det ena publikrekordet efter det andra i folkparkerna, hon har lanserats i Japan och hon säljer fler plattor än någon annan i Sverige.

1984 var ett särdeles hektiskt år för Carola. Hon började med att spela in den egna TV-showen “Carola så in i Norden” tillsammans med norrmannen Jahn Teigen. Knappt hade den visats i TV förrän det var dags för den stora turnén till Japan i april. Samma månad släpptes hennes andra LP “Steg för Steg” ut. Den innehöll låtar med både engelsk och svensk text. Carola fick till och med en hit på Poporama med den 60-talsinfluerade låten från LP:n “Tommy Loves Me“. Av de övriga spåren på plattan som sålde mer än halv miljon exemplar, blev “Thunder And Lightning” och “Det Regnar i Stockholm” de mest spelade.
För Europa, och främst den engelska marknaden, gavs LP:n “Butterfly” ut under våren -84. Och om allt går enligt planerna ska hon spela in gospel-skiva i Nashville Tennessee, USA, under hösten eller våren -85.

Tron ger styrka

Carola, som likt bröderna Herrey, har en stark gudstro, har klarat sin karriär och all uppståndelse kring sin person med stor mogenhet, trots sin ringa ålder. Japanturnén klarade hon av fantastiskt, med intervjuer, TV-shower och PR-program. Sommaren -84 har inneburit en massa turnerande i Sverige. Men nu i juletid har Carola räknat med att kunna göra besök i ett flertal svenska kyrkor och bidra till julefriden med ett nytt, fräscht gospelinspirerat låtmaterial.

I somras kunde man läsa att Carola och Niclas Wahlgren blivit ett par. Nicklas, 18 år, är son till Christina Schollin och stor tonårsidol bland svenska ungdomar. Han fick sitt genombrott genom filmen “G” och uppmärksammades även som sångare genom låten “Svart på vitt“.