THE CARDIGANS
Emmerdale
Trampolene TRACD 1501 (Sonet)
CD
*

Finns det kvinnliga kastrater? Jag tror inte det, men på något sätt tycks all kraft ha lämnat lilla Nina Persson. Beror det inte på könsstympning så måste det vara något annat som hänt. Med en röst lika stark som en myra måste känna sig när den försöker lyfta en gaffeltruck, har denna flicka släppts in i en skivstudio. Vem som öppnade dörren för henne vet jag inte, men förmodligen var det hennes far, bror eller någon annan hon har en hållhake på.
CD:n inleds med “Sick And Tired” och det är precis vad vi är på menlösa flicksångerskor vid det här laget (inte minst Lisa Ekdahl och hennes skillingtryck). Stina Nordenstam var inte bra när hon inledde trenden för ett antal år sedan och Cardigans låter sannerligen inte bättre.
Så här i stundande valtider kan jag inte undgå att inse att Kvinnopartiet är chanslöst med sina “Kvinnor Kan”-slogans. Ska man tro denna platta säger jag som Wayne och Garth skulle gjort:
“Kvinnor Kan — Not!”
Skivan heter “Emmerdale”. Passande titel, då den innehåller ungefär lika mycket som en episod av “Emmerdale Farm”. Och det vet ju alla hur mycket det är… Inte ens publikfrieritricket att sätta en hund på omslaget kan få mig att utöka denna enda betygsstjärna. Skärpan är nämligen inte ordentligt inställd. Jag vill dock påpeka att denna stjärna som jag ändå, för syns skull ger, är tillägnad enbart den suddiga springerspanieln.