DIVERSE ARTISTER
The Beavis And Butt-Head Experience
Geffen GED 24613 (BMG) CD
**

Det här är nog den mest pinsamma skiva jag fått för recension sedan So Whats debut irrade sig ner i min brevlåda.
På papperet ser samlingen med MTV:s hårdrockfantomer Beavis och Butt-Head högst intressant ut, med outgivna låtar och covers av en mängd kändisband. Tyvärr är musiken av den mest katastrofala sorten och skämten så skrämmande usla att man inte ens vill dra dem för sin värsta ovän.
De få bidragen värda beröm är Nirvanas “I Hate Myself And I Want To Die”, Anthrax cover på Beastie Boys “Looking Down The Barrel Of A Gun”, Megadeths “99 Ways To Die” och White Zombies “I Am Hell”.
Resten av skivan är outsägligt pinsam; träningsoverall- och guldkedjedravel med Run DMC och Sir Mix-A-Lot, Cher med Beavis och Butt-Head i “I Got You Babe” och allmänt värdelösa låtar med Aerosmith, Jackyl, Primus och Red Hot Chili Peppers. För att inte tala om de animerade fånarnas enerverande stön och kväkanden mellan låtarna.
Den enda humoristiska stunden infinner sig när Beavis och Butt-Head hälsar på i Anthrax turnébuss och Beavis springer in på toaletten i sällskap med ett fotoalbum fyllt av nakna madamer.
Fast som helhet är “The Beavis And Butt-Head Experience” ett lågvattenmärke både vad det gäller musik och så kallade skämt. De är mycket roligare på TV.