ROCKPARTY BRASS BAND
Rockparty / Here Comes The Summer
Rockparty RPS 002, 7″ (MD)
* *

Det finns ett litet men betydelsefullt tillägg på den här singelns omslag, som jag misstänker har bidragit en hel del till de fina försäljningssiffrorna (se “Independentlistan”), och det är naturligtvis det om Little Stevens gästspel.
Sedan är det klart att man kan köpa den som en sympatigest till Håkan, Gunnar, Per och de andra idoga rockfestivalsfixarna i Hultsfred (Brassbandet består nämligen till största delen av festivalarrangörer och Rockpartys styrelse).
A-sidan svänger visserligen hyfsat, men speciellt BRA kan man knappast beskylla falsksången för att vara. Och baksidan, en cover på en av de största popklassiker de senaste två decennierna frambringat, underbara Undertones “Here Comes The Summer”, är direkt klen.
Det är förvisso lovvärt att försöka göra något eget av en cover, men här har den ambitionen spårat ur helt (likt den berömda rälsbussen i somras). Något slags förbud mot att göra så här lama versioner av gamla guldlåtar borde övervägas.
Men det är klart… så länge som Rockparty fortsätter att anordna sin förnämliga festival, kan väl vi vara vidsynta nog att låta dem göra en och annan singel och sitt årliga gig på stora scenen. Eller hur?

Rockparty Records,
Box 28,
577 00 HULTSFRED.