Jaha, så fick ni en EP med Sound Affects den här gången då! Inte illa, va? Häng med oss i fortsättningen också, så kommer ni att få ännu mer läckerheter med följande nummer av SA! OK, det här numrets första flexi-band behöver väl vid det här laget knappast någon närmare presentation?!

Sator — Dalarnas, och numera Göteborgs, största Robyn Hitchcock-fans — bjuder, exklusivt för SA, på en re-mix av “What You Are Is What You Get” från deras utsökta andra LP, “Slammer!” Enligt vissa obekräftade rykten lär den här låten vara tillägnad en av huvudstadens mer kända rockskribenter…
Om turerna innan mastertejpen till slut lyckligt och väl var i våra händer skulle vi kunna berätta en lång och mycket spännande historia, men det får anstå till en annan gång… Ingår inte “Slammer!” redan nu i din skivsamling — gå genast ut och in handla ett ex!
Andra låten, “I Can’t Stop Myself” med Pushtwangers dyker här för första gången upp på vinyl (låt vara tunn!). Den är en outtake från inspelningen av deras tredje LP, “Don’t Be Afraid”, och har tidigare bara funnits ute som ett av extraspåren på CD-versionen av den LP’n.
Här på SA-redaktionen är vi motståndare till sådant otyg, och ser det naturligtvis som en kulturgärning att göra den här förnämliga “Buzzcockspop”-hiten tillgänglig för en större publik…
Vänd på skivan så hittar du två av de för tillfället hetaste Norrköpingsbanden. Först ut är Sonic Surf City med sin fenomenala “Tracey”. Det är första gången det här relativt nystartade bandet släpper ifrån sig något till den hungrande publiken.
Tyvärr lämnar väl ljudkvaliteten på låten en del i övrigt att önska, inspelad i replokalen som den är. Trots det är vi på SA naturligtvis glada och stolta över att vi har fått äran av att vara de som förmedlar denna potentiella megahit…
Om Sonic Surf City är rätt nytt som band, så är medlemmarna desto mer rutinerade — låtskrivaren och gitarristen Ola Hermanson är sedan länge en drivande kraft i såväl The Persuaders (fd Dr Zoraks Vaxkabinett) som Sister James.
I sistnämnda grupp ingår även Sonic Surf City’s basist Steffe Andersson, men då i egenskap av fruktad trummis (Sveriges bäste?). Line-upen kompletteras av Micke Thompsen på trummor, känd från semi-legendariska (ökända?) Bad Bones. Han spelar även, tillsammans med bl a ovan nämnde Steffe i The Great Gypsy Rockers.
Sist, men absolut inte minst, Norrköpings ledande undergroundband och regerande rockkungar, Sister James! Med stentuffa “Bangkok Girl” manglar de effektivt ner allt tänkbart motstånd. De har för övrigt en ny stark singel ute på Ceilidh. Läs mer om Sister James och Sonic Surf City i vår “Label Spotlite” längre fram i Sound Affects!