DAFFODILS
Words Of Sorrow/On The Road/In My Dreams
Hot Stuff COOL 1, 7″

HIGHWAY SLUGS
Brothers In Love/Just Another Loner
Hot Stuff COOL 2, 7″

One New Label — Two New Singles… Precis innan vår pressläggning dök det upp ett litet paket ifrån Älmhult i Småland — Home Of The Creeps! Nu var det inte Robban & Co som hörde av sig den här gången, utan postorderbolaget Hot Stuff — som numera inte bara säljer andras skivor, utan även har startat ett eget skivbolag.
Båda plattorna har snygga omslag (Highway Slugs’ omslag är för övrigt designat av Patrick Emt i ovannämnda Wylde Mammoths!) och är i en underbart vacker knallvit vinyl. Stiligt!
Musiken då? Ja, Daffodils har sina rötter i Backdoor Men och Creeps, och det säger väl en del om hur det låter. Ingen orgel dock, utan här är det spritsiga tolvsträngsgitarrer (det du, Robert Neurone!) som försöker fylla upp ljudbilden.
Nu låter det dess värre, på grund av svag produktion, lite tunt ändå, och låtmaterialet håller väl heller inte riktigt måttet. “Words Of Sorrow” påminner i sin dystra vemodighet om en mycket tidig Basse Wickman, och rinner fram i dryga fem minuter utan att något speciellt händer.
På “On The Road” försöker Daffodils att tuffa till sig — tyvärr med ganska klent resultat. Det låter alldeles för mycket standardgaragerock (se ovan!) för att jag ska ha något utbyte av den.
Men så, i elfte timmen, brinner det till, i och med “In My Dreams” (nej, inte Tages-låten). I stället påminner det osökt om Paul Revere And The Raiders’ version av Donovans “Catch The Wind”. Ett vackert tolvsträngs-intro — och så kommer en akustisk gitarrslinga in, innan sången sätter i gång. MYCKET bra, och värd singelns pris bara den. Mer sådant, Daffodils!
Highway Slugs’ debila försök att låta som The Stooges lämnar mig däremot helt kall. På den reklamaffisch som följde med skivorna finns ett (fejkat) citat av Nix i Nomads: “After seeing The Slugs live, we decided to quit.” Ja, Nix, jag förstår dig så väl — att (oförskyllt) behöva vara en av inspirationskällorna till det här meningslösa kattrakandet kan ta knäcken på den bäste. Nog sagt…

Hot Stuff Records,
Box 57,
343 00 ÄLMHULT.