FÖRUTSÄTTNINGARNA KUNDE HA varit sämre. Ända sedan Håkan Hellström gjorde en omarbetad version av deras »Foggy Days« på sin debutskiva har det surrats om The Plan.
Och när gruppens demo skickades runt till diverse utvalda skivbolag och mediafolk stod det klart att The Plan faktiskt lät exakt så bra som sångaren och låtskrivaren Theodor Jensens Broder Daniel-kollega Hellström påstod i var och varannan intervju.
I sommar släpps »Mon Amour« som singel, en svårdefinierad låt som doftar av Pixies, romantik och skönt falska körstämmor. Och till hösten kommer en fullängdare.
För Theodor Jensen var vägen lång från Broder Daniel till ett soloprojekt.
— Låtarna till The Plan, som jag har börjat jobba med i år, har funnits länge men jag har varit extremt självkritisk och tyckte inte att jag hade särskilt mycket att komma med. Jag har förkastat en massa låtidéer för att de inte varit alltför bra innan. De har inte alls känts lika genomtänkta som till exempel Henrik Berggrens. Det är först nu som jag känner att jag är nöjd med låtmaterialet.
Det var när han träffade organisten Mikael Furugärde och trummisen Niklas Korsell genom några bekanta som han hittade sina bollplank. Mikael fick höra några låtar och tyckte att det lät fantastiskt. Under året som gått har de mest arbetat i replokalen och i studion.
— Vi har fått kontrakt med EMI och inte hunnit med att spela så mycket ute. Vi har mest varit i studion för att spela in skivan, säger Mikael Furugärde.
— Theo skriver låtar som alla har olika prägel. Vi försöker inte att arbeta fram dem så att de låter likadant, utan vi försöker ta varje låt på sitt sätt. Därför kommer det att låta väldigt heterogent.