Det har varit ett hårt år för svenska dödsmetallarna Dismember. Först fick de försvara sin musik i engelsk domstol. Nu har de hamnat i strid med egna skivbolaget Nuclear Blast.
Dismember, bland annat kända för sin förkärlek till blod, skulle egentligen ha släppt sin andra platta nu i februari, men den kan bli ordentligt försenad.
— Skivbolaget tyckte inte att produktionen var rätt, eller tillräckligt bra, berättar Fred Estby, bandets trummis.
Fred själv tycker att den ännu odöpta plattan är Dismembers bästa hittills, och gillar inte att bolaget blandar sig i sådant som de inte känner till.
— Det är ju vi som är musiker, inte de! Det som de vill göra är ju bara larvigt, säger han. Skivbolag har en tendens att vilja ändra på banden när man väl skrivit kontrakt, vilket är mycket beklagligt.
— Vi vill ju inte låta som på första skivan. förklarar Fred. Vi har utvecklats som musiker, och det ska höras.
Dismembers platta ska nu släppas i april, men går det riktigt illa kan förseningen bli ännu längre. Bandet, som redan filat på sin platta i en månad, ska försöka mixa om ljudet så att både de och Nuclear Blast kan bli nöjda. Fred tror dock att det kan bli svårt. Bandet vill ha ett tungt, brutalt men ändå rent ljud, medan bolagets smak ligger mer åt det ultraråa hållet.
— De vill skicka hit Colin Richardson (bland annat Bolt Thrower och Napalm Death) för att mixa plattan. Varför? Bara för att han är känd. Men han har ju inte varit med från början. Allt det här är ju bara onödigt!