Att Boogieman är redo att rocka vet vi sedan intervjun i nummer sju. Inför en längre tur med stonerrockkollegorna Awesome Machine värmde Västkustkvartetten upp med en långhelgsturné i tulpanernas land, Holland. Bandets gitarrist j J Scat fick som uppgift att med penna och block föreviga anekdoter kring de fyra framträdanden som stod på schemat.

30/10 – 03 AMSTERDAM, HOLLAND
(The Cave)
Klockan 00.30 gick jag och lade mig för att försöka få några timmars sömn innan jag skall möta upp resten av bandet. Jag missar att klockan ringer och försover mig, men vaknar av att Tobbe (trummor), som sovit över för att underlätta lite, går upp. Vi hinner ner till bilen och de andra bara flinar åt mig eftersom jag senast dagen innan hade skrutit om hur punktlig jag var och hur viktigt jag tyckte det var att man passar tider. Tji fick jag för det!
Klockan 03.45 lämnar vi Kungsbacka i vår fullpackade Cheva-van och beger oss söderut mot Holland. Stämningen är på topp fastän att alla ser ut som zombies. Mycket rock’n’roll på stereon och vi missar båten till Helsingör med tio minuter. Vi väntar och tar nästa färja och drar vidare genom Danmark. Vid tiotiden så kommer vi i land till Tyskland och det är min tur att köra. Jag kör genom hela Tyskland för att sedan lämna över ratten till Nicke. Givetvis så hamnar vi mitt i rusningstrafiken och nu börjar stressen komma fram. Vi skall vara på The Cave i Amsterdam klockan 19.00 och innan dess så skall vi hinna hitta vårt hotell. Jävlar vilken stad att köra i. Cyklar överallt, trånga gator och hur mycket folk som helst. Vi hittar hotellet och checkar in.
Vi letar upp The Cave och upptäcker att vi har ca 45 minuter på oss att äta, rigga och soundchecka innan stället skall öppna. Något stressade gör vi allting samtidigt. Allt är färdigt och de första ölen börjar slinka ner. Alla ser helt sega ut och vi hänger i baren och undrar var folket är. Det kom inte så mycket folk, men de som var där diggade oss skarpt. Det var kul att spela fastän att stället var jävligt litet. Trötta som vi borde vara, vi kände oss inte ett dugg trötta, bestämde vi oss för att promenera tillbaka till hotellet. Det var en resa i sig. Det var tur att någon i sällskapet var nykter, annars hade vi utan tvekan snurrat bort oss på en kvart. Satan vad kul vi hade på den promenaden.

31/10 – 03 ROOSENDAAL, HOLLAND
(The Music Temple)
Vi vaknar upp med en belåtenhet och hugger i oss utav frukosten som serveras för att sedan ge oss ut på Amsterdams gator och spana lite. Jag och vår “allt-i-allo-ljudkille” knallade in på hampamuseet för att titta lite. Red Light District fick också ett besök av oss, likaså porrmuseet. Jag tror att vi blev erbjudna kokain, LSD, ecstasy och allt annat minst femtio gånger på ett par timmar. Jag har aldrig sett så mycket pundare i en såpass häftig stad. I LOVE AMSTERDAM, men det var lite väl mycket droger. Det var liksom ingen hejd på det!
Roosendaal. Det var ett par mil dit och jag tror att jag sov större delen av vägen. Det är ingen stor stad så det var ganska lätt att hitta The Music Temple. Först trodde vi att vi skulle lira på en liten pub men det visade sig att de hade en lokal bakom puben som var jävligt cool. Det såg ut som en MC-lokal med soffor och annat soft. Vi segade under ett par timmar för att vänta in ägaren och ställets ljudtekniker. Gratis öl och drinkar under hela kvällen, så vi var ganska sköna när vi väl gick upp på scenen inför femton personer. Vi skulle ha haft ett lokalt förband med oss i Roosendaal, men de uteblev av någon konstig anledning. Längre ner på samma gata så spelade tre lokala band inför en fullsatt lokal. Typiskt att det var när vi kom till byn!
Vi körde vår pryl och lyckades övertyga de som väl var där. De ville bara ha mer och mer hela tiden så till slut så körde vi bara blues och alla i publiken turades om att sjunga. Hela spelningen blev en stor fest till slut och det var riktigt roligt. Dimman låg tät kan man säga. Vid tvåtiden var ägaren tvungen att stänga stället, men eftersom de diggade oss så stannade alla ändå kvar för att fortsätta festa, inklusive ägaren. Vi avslutade hela kvällen, eller natten snarare, med ett akustiskt jam uppe hos en av bartendrarna. Kraftigt påverkade så beslöt vi oss för att gå och lägga oss till slut. Vi lyckades toppa Amsterdam.

1/11 – 03 LEEUWARDEN, HOLLAND
(Gloppe)
På morgonen så riggade vi ner. Vi hämtade bilen som stod parkerad ett tiotal meter från stället och upptäckte att vi hade haft inbrott. Någon hade tagit sig in genom ett sidofönster. Allting låg huller om buller men ingenting var borta förutom ett minibackgammon som Tobbe hade köpt i Amsterdam. I bilen så fanns det en bärbar cd-spelare, massa skivor, verktyg och lite annat smått och gott men de beslöt sig för att sno det lilla backgammonet. De som bröt sig in måste ju ha varit monsterstukade.
Cirka 25 mil senare så kommer vi till Leeuwarden i norra Holland. Jävligt schysst ställe med två våningar och förhoppningarna är stora eftersom det är ett stort ställe.
Efter diverse strul med monitorsystemet så var det dags att käka. De måste ha beställt hela menyn från en kinarestaurang. Jag har aldrig sett så mycket mat på ett och samma bord och gott som fan var det också.
Spelningen blev okej och det var väl lite sisådär med folk där när vi spelade. Vi skulle ha haft ett lokalt förband här med, men det var inget — allt folk kom inte förrän efter vi hade lirat. Då var stället packat till bristningsgränsen. Jävla otur! Vi var tvungna att ta det lite lugnt med berusningen med tanke på att vi skulle åka direkt hem efter söndagsspelningen i Oss som nu återstod.

2/11 – 03 OSS, HOLLAND
(Kaatje)
Vi letade upp Oss och hittade en stad full med poliser. Det var snutar överallt och givetvis så svängde Nicke mot enkelriktat och vi blev stoppade av en polispatrull. När vi förklarat för dem att vi kom ifrån Sverige och att vi skulle lira på stället intill så blev de mjuka och snälla igen. Undrar om snuten röker brass i Holland?
Två timmar tidiga så spenderade vi tiden med att lira fotbollsspel och backgammon. Efter ett tag så kom det lokala förbandet som inte alls var ifrån Oss utan från någon annan del av Holland. Hur som helst så fick vi riggat den minsta scenen vi någonsin har stått på — jag fick koncentrera mig under hela spelningen på att inte ramla av scenen. Det var inte något snack om att stå bredbent här inte. Jag såg antagligen ut som en långhårig balettdansös eller något liknande. Hur som helst så var det första av de fyra spelningarna där en del av publiken kunde våra låtar och det kändes kul. Efteråt blev jag helt snurrig eftersom att alla ville tala med mig om diverse framtidsplaner för Boogieman. Medan de andra riggade ner och förberedde packningen av bilen inför hemfärden stod jag och drack Coca-Cola och snackade med folk. Var ganska gött att slippa bära för en gångs skull.
Klockan 23.20 lämnade vi Oss bakom oss, rikligt med vind i seglen och ett riktigt hällregn. Hundra mil att åka, jag däckade som en liten gris i baksätet och sov mestadels av tiden. Jag fick köra genom Danmark, eller Darrmark som jag sa när jag var liten gosse, men jag lämnade över efter ett tag igen. Jag var för trött för att köra och jag kunde inte se rakt. Väl över i Sverige så blir vi intagna på en flygande fordonskontroll. Polisen tittade in i bilen och beslöt sig för att väga den. Vi klarade oss undan böter. Vi hade 40 kilo kvar till maxvikt. Tur att vi inte köpte ännu mera öl på båten. Sov sista biten hem och var helt väck resten av dagen. 13,5 timmars bilfärd ner och 14 timmars bilresa hem var segt men satan vad kul vi hade. I love Holland och vi kommer definitivt att åka dit igen och lira. Nu återstår det bara en vecka till fjorton gig på raken tillsammans med The Awesome Machine i Tyskland och Belgien. Kan knappt vänta.