Transport Leagues befälhavare Tony Jelencovich tyckte liksom vi att förra numrets dagbok behövde en fortsättning. Arbetet med det som till slut blev minin “Grand Amputation”, tillika uppföljaren till “Satanic Panic” är dokumenterat av Tony himself för Slavestates läsare. Här följer helt enkelt del två av hans dagbok.

Torsdagen 31/1 2002
Kastade kryckorna idag, haltar dock, så det går inte fort. Jobbade på Pain idag, giget var på Musikens Hus. Vi skulle varit förband men Peter Tägtgren i Pain ville bara ha ett förband. ääähhhhhhh! Vad är det för larv? Segt för vi ville ju rocka lite.

Fredagen 1/2 2002
Vi lirade på Belsepub i Göteborg. 500 pers, fullsatt med andra ord. Vi körde ett gäng låtar från “Satanic Panic” plattan och en det nya. Bland de nya körde vi en helt ny, som skrivits med den nya sättningen, satt som en smäck!

Måndagen 4/2 2002
Hade ett möte idag med Roberto på OMR, och han hade ingen lust att spela in en fullängdare med oss. Lite segt, för det hade vi sett fram emot efter allt strul. Men han hade visst haft lite dåliga erfarenheter av att spela in en platta, fiska kontrakt med det och sedan få cash och var inte sugen på det. Men vi snackade dock om att spela in en EP med typ fyra låtar istället, som vi kunde ha som ett officiellt släppt plus att vi kunde söka kontrakt med den.

Onsdagen 6/2 2002
Det verkar visst vara rätt fullbokat på OMR, och vi kunde visst inte gå in förrän i mitten av april, vilket känns segt, för vi vill fan spela in nu. Har väntat på detta bra länge nu, plus att vi vill få ut något, så vi kan skicka ut till alla sommarfestivaler.

Torsdagen 7/2 2002
Misär… vi kan inte vänta tills i slutet av april, så vi skall kolla med Svein Jensen på Grand Glam Recordings istället. Vi spelade in vår senaste demo där och det blev fett som fan. Vissa tyckte fan att det lät bättre än “Satanic Panic” plattan som vi spelade in i OMR. Men det råder väl delade meningar om det.

Fredagen 8/2 2002
Nu har vi bestämt oss för att gå in Grand Glam Recordings i GBG, för att spela in en fem låtars EP. Vi spelade in en demo i den studion i februari 2001, som lät väldigt bra. Vi skall spela in sex låtar: “El Gordo”, “Lobotomico”, “Disconnect Massconnect”, “Safe (Houdini)”, “Never to Burn”, “Slack, Wrist, Smack”.

Fredagen 22/2 2002
Äntrade Grand Glam Recordings idag, det skall bli ball att få spela in låtarna med denna sättning. Satte grundljud idag, låter fett! Nu fanns det visst tid i OMR, from 18 mars … segt!

Lördagen 23/2 2002
Kom till studion vid 11:00, lite smått bakfulla. Vi var på Mustasch releasefest på Hising Island MC, det var okej. De lirade ett fett set. Det bjöds på Halv Special med Västkustsallad (Halvspecial = korv med bröd och mos) Lite dåligt med bjudsprit bara, vilket var lite snålt, jävla Ralph! Vi satte en låt idag, “Lobotomico”.

Söndagen 24/2 2002
Idag satte vi “Never To Burn”, “Slack, Wrist, Smack” och “El Gordo” . Det blir fan fett det här!

Måndagen 25/2 2002
I studion och svettas till och med 8/3 …

Söndagen 10/3 2002
Låtordningen blev följande: “Lobotomico”, “Disconnect Massconnect”, “El Gordo”, “Slack, Wrist, Smack” och “Safe (Houdini)”.

Måndagen 11/3 2002
Vi mastrade “Grand Amputation” idag på Mastering Room med Göran Finnberg. Han har mastrat en del hårda vax genom åren, In Flames, Hammerfall, The Haunted, The Crown, Arch Enemy etc, så det bör gå bra.

Tisdagen 12/3 2002
Första masteringen lät skit, inte alls som vi hade tänkt oss Tillbaks igen och göra om. Fick en ny andra mastering på eftermiddagen, och den va inget att hänga i julgranen heller.

Onsdagen 13/3 2002
Dags för en tredje mastering, fick den på eftermiddagen, och nu blev det kalas. Hårt och fett!

Onsdagen 27/3 2002
Gig ikväll i Hultsfred på Metropol. Vi giggar dock inte i den stora salen i utan i baren, men det går väl in 150 pers eller nåt. Är lite förkyld med det skall väl gå bra.

Torsdagen 28/3 2002
Gigget igår gick väl okej, inte det bästa man presterat, blev seg som fan timman innan gigget. Folk va glada, de 50-60 personerna som orkat sig dit på en onsdag. Idag skall vi gigga i Linköping, det skall bli kul.

Fredagen 29/3 2002
Linköping brukar vara bra uppstyrt när vi har giggat där tidigare och när Jerry Prütz hållit i trådarna, men nu var det fan inte skoj. Pissig mat och pissig catering (typ ingen alls). Gigget gick helt ok, förbandet Roswell & The “?” (kommer fan inte ihåg) gjorde bra ifrån sig. Vi skötte oss också bra, gigget kändes 100 gånger bättre än Hultsfred, typ 60 pers. Sålde en del merchandise. Idag bär det av till Stockholm och klubben The Shrine. Har hört mycket bra om den klubben.

Lördagen 30/3 2002
Stockholms gigget gick kanonbra, bra drag och vi gjorde ett jävligt bra gig!. Robban & Erik från Close-Up va där och Erik var lyrisk. Idag blir det en helvetes resa till Danmark och Lyngby. Det var varmt som fan och alla var bakfulla. Vi kom väl i säng vid 04.30, sedan va det bara att gå upp vid 08.00 och dra. Så vi var i allt utom i fas. Vi kommer fram till Lyngby & Templet som placet heter där vi skall spela, ser rätt ball ut. Vi får dock ett tråkigt besked, de har inte bokat något hotell, där vi skulle kunna ha vilat lite, utan vi skall visst sova på övervåningen vilket känns piss. När vi dessutom får veta att det är på luftmadrasser, så vet man fan inte vart man skall ta vägen … “dansk jävlar” som Ernst Hugo hade sagt. Lite ball dock att Dr Lindblood/J. Demon från Taetre/Commander, D. Kvist & Maggot från Taetre dök upp och söp till med oss, det var ball. Och nu kom det också tillkänna att Mr Demon gillar att slagga spontant i diverse hallutrymmen…

Söndagen 31/3 2002
Giget i Danmark gick käpprätt. jag var seg i halsen som fan (alla var sega), för om jag inte får sömn så går det aldrig bra!!! Piss dåligt med folk!! (International Noise Conspiracy lirade visst på Loppen och alla var typ där) Ett riktigt skitgig på alla sätt, maten och ölen var dock go, och vi hade många goa flabb …

Onsdagen 3/4 2002
Releaseparty på Club Fuel/Sticky Fingers. Vi har dock inte fått våra plattor tillhanda, vilket känns lite sådär. Men typ åtta av tio releasepartyn brukar ju ha samma scenario.

Torsdagen 4/4 2002
Releasepartyt gick som förväntat, typ 200 pers, alla va glada vi brände av åtta låtar. Folk diggade, dock en del musikpolis på plats. Vi bjöd på chips och bål och det gick åt.

Måndagen 15/4 2002
Plattan skall skickas till oss från Tjeckien idag.

Tisdagen 16/4 2002
Vi fick fan inte plattan idag heller, fast de jävlarna lovat att vi skulle få den på en dag. Kollade precis upp vad som hänt, tydligen nåt förbannat tjeckiskt plan som var inställt, och plattorna skickas med kommande direktflyg till GBG, och det är den 18/4.

Torsdagen 18/4 2002
Jaaaaaaaaaaaaa!!! Jävla-svin-helvetes-förbannat vad grymt. Fick plattorna idag. Svinsnygga, låter bra och ser bra ut.
Förutom limningen av Cd trayet, lim i hela ansiktet har man fått … svin! Men gött att plattorna är i hamn nu. Fick precis också klart med MNW distribution via Gain Records, att plattan släpps den sjätte maj i hela Skandinavien. Skall även kolla med Mascot Records om distribution i Benelux, och även med The Music Cartel om distribution i USA, vi får väl se … så nu är det upp till er … STICK O HANDLA PLATTAN NU!

Torsdagen 16/5 2002
Vi håller på och förhandlar om distribution i Benelux, Schweiz, USA och Kanada. Kolla vår site för mer info: transportleague.cjb.net