SHOWTIME applåderar å det kraftigaste för en nyutkommen bok utgiven av Studiefrämjandet. BANDBOKEN, författad av örebroaren Stefan Skoglund i samarbete med Per Eriksson och Sten Cabander, är tillsammans med Lennart Åbergs och Gunnar Lindgrens Jazz- och Popimprovisation (som utkom för tio år sen) den bästa handledning i hur man lär sig spela tillsammans, som har kommit ut på svenska. Bandboken riktar sig framförallt till rockmusiker. Dess styrka är att den är så lätt att ta till sig, även om man inte har några förkunskaper, samtidigt som den går grundligt tillväga. OCH DEN ÄR SKRIVEN AV MUSIKER, dvs inget tönteri, Stefan Skoglund vet uppenbart precis vad det handlar om att spela i ett band.
Boken innehåller såväl tips för eget låtskrivande (väldigt bra skrivet, det har jag faktiskt aldrig sett någon göra tidigare och dessutom klara av att ge funktionella råd) som ackord- och skaltabeller för både gitarr och klaviaturinstrument. Allt är både elegant och funktionellt utformat, bokens fotografier är t.ex. tagna av landets bästa rockfotografer. Överhuvudtaget är det här en bok som är svår att lägga ifrån sig om man är musiker, man fortsätter bläddra och läsa och bättre betyg går väl knappast att ge.
Den här boken borde vara given för varje litet garagegäng såväl som för de som har kommit lite längre. BANDBOKEN beställs lättast från Studiefrämjandet i Örebro, Köpmangatan 17, 702 10 Örebro och kostar 135:- + 25:- om man vill ha det medföljande kassettbandet med ljudillustrationer också.