Hetast bland kultband just nu; Twist Intime.
— Twist Intime är dansmusik för själen. Sålunda karakteriserar gruppens kärna, Sven Lindell och Staffan Wieslander, karismatiska ynglingar i 25-årsåldern, sin musik.
— Vi improviserar fram våra sånger när andan faller på. Det är viktigt att inte mixtra med materialet för länge, inte mera än ett dygn. Det gäller att bibehålla originalets friska känsla och omedelbara fräschör. Text, melodi & känsla är viktiga, men störst bland dem är känslan, en känsla som ger uttryck för och, hoppas vi, förmedlar intryck av extas, abstinens och orgasm.
Förutom gitarr och bas är alla Twist Intimes instrument hemmabyggda, bl.a. en synthesizer som Staffans lillebror gjort i metallslöjden.
— Vi gillar Sex Pistols och Siw Malmkvist. Och arabisk schlager, och voodoo-musik från Haiti.
— Vi blev faktiskt omnämnda i haitisk press i samband med våra spelningar där. För övrigt ingen succé.

Spelade i Kairo

— Då gick det bättre i Kairo. Där ingick vi i varieté-programmet på en god väns nattklubb under några veckor. Vi sjöng på arabiska vilket egyptierna uppskattade enormt.
Uppmärksamheten här i landet har hittills, förutom privat distribuerade kassetter, inskränkt sig till ett par låtar spelade i radio.
— Däremot har vi kontinuerlig kontakt med The Compact Organization i London. (Virna Lindt, Mari Wilson bl.a.). Vi skulle gilla att jobba med dem. De har stil. För övrigt har vi börjat skissa på en musical. Våra experiment inom audio-art-genren tar sin tid, så även design av kläder och egna hem, med betoning på ‘egna’.
Beskrivningen av Twist Intimes musik ger kanske sken av något svårtillgängligt. Så är alls icke fallet. Flera av låtarna besitter en absolut hit-potential, med utsökt originella melodier och ett stadigt dans-beat.
Avlyssning underlättas av ett väl utvecklat barnasinne och de övriga fem öppnade på vid gavel!