Bill Wyman fick vara med i Rolling Stones i sin egenskap av ägare till en gitarrförstärkare. Peter Vandeburg välkomnas nu till Twist Intime på exakt samma villkor.
Vandeburg har naturligtvis även andra tillgångar, såsom en förmåga att komponera originella schlagers. Under en följd av år har han producerat bidrag till den svenska eurovisionsschlagerfestivalsmelodiuttagningstävlingen.
Dock utan någon framgång.
— Något annat hade jag i och för sig betraktat som en förolämpning.
Sven Lindell och Staffan Wieslander som drivit sitt Twist Intime sedan slutet av sjuttiotalet förklarar sig vara övertygade om att Vandeburgs talanger kommer att nyansera gruppens musik ytterligare.
— Vi har länge haft ett gott öga till honom, och vi har inte heller varit blinda för hans looks. Ett slags manlig Connie Francis.
— Twist Intime utgör den mest fotogeniska personkonstellation jag sett. Detta påstår “Sugar-daddy” Greiff, som i dagarna förfärdigar videon till sången “Ärvda organ”, en malande stichomyti och ett fräscht angrepp på den institutionaliserade religionen.
— Lindell vill jag absolut ha till huvudrollen i min nästa och mest ambitiösa film. Den kommer att handla om den livsfientliga hygienfascismen som alltmer infekterar allas vår vardag, och som alla sunda människor måste bekämpa med näbbar och klor.
För övrigt blir det mycket av vad som kan benämnas omoral och självklart gives stort utrymme åt Kärleken. Den kvinnliga huvudrollen görs av Leslie.
Musiken till videon står Twist Intime för, och ett par sånger ligger redan färdiga att användas, den intrikata “(Ingenting till övers för) Dom Lama” och den krassa “Cream of the Grop (Kroppens kräm).” Plus hit-låten no 1, “Eiwor” och uppföljaren “Margot”.
Kött & Illusion.