Årets Folkparksforum gick av stapeln den 22–23 oktober i Örebro inför en publik på 600 personer bestående av idel branschfolk. Artistvisningen ägde rum i den eleganta Hjalmar Bergman-teatern, som visade sig alldeles utmärkt för jippon av detta slag.
Lördagsvisningen bestod av två avdelningar med tio artister eller artistgrupper i vardera. Som konferencier för detta mastiga program fungerade Torbjörn Johnsson, dock för dagen inte särskilt inspirerad.
Lördagens verkliga slagnummer presterade Gå Runt Show, som visade upp ett perfekt inrepeterat scenprogram. Inte minst festlig var nyengagerade runda Sonja Hilding som hjälpte grabbarna hålla i gång. Vi visste redan tidigare att GRS är en toppattraktion i sin genre och lördagens prestation understryker ytterligare detta faktum.
Bland övriga artister denna första dag märktes sång- och instrumental-gruppen Swede Singers, som redan är i gång med en LP för Cupol. Den gruppen kan med rätt skött PR-arbete bli något alldeles extra. Även internationellt.
Det var tråkigt att vi inte fick se Maj-Britt och Ronnie’s Ken & Barbie-show. Det paret gör ett bra scenarbete — synd att det sångmässiga inte riktigt är av samma klass.
Sångarna Carl-Eric Thörn och Johnny Vee gjorde habila intryck även om den direkta succén uteblev. Malmös popstoltheter Gonks samt söta gitarrspelande Mak-les Soeurs är på god väg liksom »Visor I Trotzåldern», bestående av tre unga trubadurer från Stockholm.
Söndagens övningar leddes av Carl-Gustav Lindstedt. Han behärskar verkligen den svåra konsten att roa en Folkparksforumspublik dagen efter… Tyvärr i vissa fall på de agerandes bekostnad.
En flicka med talang en masse är Christina Roslund från Hässleholm, men tyvärr ville det inte tänka för orkestern som kompade. Popgruppen Fabulous Four från Stockholm hade kul kläder och en ledare som kunde ge Carl-Gustav svar på tal.
Bland de många dansband som medverkade märktes Nilsmen som jobbade kul, liksom sångaren Kenth Nilsson i Tötas, som gjorde bra ifrån sej.
Som helhet får man väl säga att årets Forum höll en tämligen god standard utan direkta toppar, och som ett tillfälle för unga artister att visa upp sig, fyller institutionen naturligtvis väl sin funktion.