Expressens popsida är inte längre vad den varit. Under våren och sommaren har recensioner och artiklar varit signerade med andra namn än det gamla radarparet Mats Olsson och Erik Hörnfeldt.

Ansvarig för Expressens popbevakning är Susanne Ljung som skrev i SCHLAGER fram till i våras.
— Det är jag, Frank Östergren och Mats Bråstedt som skriver i huvudsak. Det är jag som lägger ut recensioner och lördagens popsidor till olika skribenter.
— Mats Olsson kommer att vara i USA ett år och skriva lite oregelbundet på popsidan. Erik Hörnfeldt slutade på Bekantas Bekanta i mars i år och sitter numera och redigerar utlandsmaterial.
— Jag har alltid velat jobba med utlandsmaterial och efter fyra år var jag trött på rockjournalistik. Idag är det roligare att lyssna på plattor än för ett halvår sedan, säger Erik Hörnfeldt.
Det är Hörnfeldt och Olsson som helt och hållet byggt upp Expressens rockjournalistik. 1974 flyttade Mats Olsson från Arbetet i Malmö.
— Innan Mats kom hade Expressen ingen bevakning. När vi jobbade ihop hade vi ingen uttalad policy. Det mesta gav sig naturligt och det var jävligt roligt att jobba.
— Mats Olsson etablerade rock som något det går att sälja tidningar på och samtidigt lanserade han rockjournalisten som stjärna nästan av samma kaliber som den han skriver om.
Under hösten ser det mer obestämt ut när det gäller Expressen och rockmusiken. Susanne Ljungs anställning utgår sista oktober, Frank Östergrens sista november och Mats Bråstedt får enbart syssla med redigering, som är hans egentliga syssla, från och med första september. Tillfällige inhopparen Menny Johansson, som arbetar på Expressens distributionsavdelning, får på grund av fackliga problem inte skriva under en tid framåt. Dessutom arbetar Nina Lekander inte under hösten utan pluggar.
Vilka som skall skriva och om vad det skall skrivas verkar alltså i dagsläget mycket osäkert. Göran Engström, chef för Bekantas Bekanta-redaktionen, under vilken popsidorna sorterar, är på semester och har inte kunnat nås för en kommentar. Det har annonserats ut en tjänst som allmän nöjesreporter på Bekantas Bekanta och bland de sökande finns Vecko Revyns Christer Olsson och Sydsvenska Dagbladet Måns Iwarsson. Om vi får se något av dessa namn i kvällstidningens spalter vet ingen. Vad vi däremot vet är att reportern Stefan Sjöström är still going strong, så Freestyle, Noice och Gyllene Tider lär förekomma ymnigt i fortsättningen också.