Vecko Revyn har börjat skola om sina musikrecensenter till popmusiker.
Först i raden står Claes-Göran Karlsson och hans grupp “Skandal”. Med provsingeln “Bagateller” försöker han slå omvärlden med häpnad och få Expressen, Aftonbladet och Schlager att recensera eländet. Ett practical joke eller ett instängt försök att få ihop en bra artikel?

Det hela började med att ClaesGöran Karlsson tog kontakt med Schlagers Mats Lundgren förra veckan och undrade om han ville recensera en singel som ett gäng “rå-amatörer” gjort. Vecko Revyn tänkte göra ett reportage på hur ett litet och okänt band ändå kan spela in en egen platta. Därför bekostade man inspelningen, och tyckte det vore kul om några kända recensenter kunde yttra sig över hur det färdiga resultatet lät. Gruppen heter “Skandal” och singeln med A-sidan “Bagateller” sändes över till Erik Hörnfeldt, Expressen, och Jan-Olof Andersson, Aftonbladet. Och till Schlager.
— Det här är ingen reklamgrej, utan plattan är bara uppressad i 100 ex. Det är ett Stockholmsgäng som bara repat ihop ett halvår. Inga spelningar ute, förklarade Claes-Göran Karlsson.
— Lyssna tre gånger och skriv sen fem rader, löd uppmaningen.
Bakvägen fick Schlager fram att det egentligen är Claes-Göran själv med kompisar som står bakom namnet “Skandal”.
Frågan är om artikeluppslaget verkligen var att berätta om hur en “liten, okänd grupp”, kan ges mod i ryggen och verkligen spela in en egen platta.
Man kan ju faktiskt tänka sig att syftet var att göra en artikel på hur lättlurade recensenterna är och hur lättvindigt dom tar på sin uppgift.
Men hur som helst så låter inte singeln särskilt spännande. En text på temat “kille-söker-tjej”. Det hörs att bandet lirat ihop sig, men det är topplisteflirtande melodier. Utan fantasi.
Efter det här avslöjandet är det inte särskilt troligt att Vecko Revyn kör den planerade artikeln. I varje fall inte med “titta-här”-vinkeln.
För säkerhets skull ger vi er Lundgrens recension som den såg ut när den lämnades: “Varför inte vända på orden? Kalla bandet för ‘Bagateller’ och låten en Skandal?!”