Jamen, det var väl ett jävla tjat om det där jävla releasepartyt i Fagersta för Sobers cd-singel “Blowjob”! Japp, det stämmer, men är man omgiven av storheter inom rockvärlden så är det vår skyldighet som musikmurvlar att intervjua dem för er läsares skull. I ett helt överraskande ögonblick anföll jag Sobers trummis Ricky Stahre bakifrån med en knölig påk, band fast honom i en stol, riktade en skrivbordslampa rakt in i hans ögon och började mitt förhör:

Vad är ni för ena filurer i er rockorkester?
— Det är bara marskatter alltihop. Nej, det är Jimmie Olsson på sång och gitarr, och Andreas Nordkvist på bas och jag på trummor.

Hur länge har Sober funnits?
— Sober har funnits i lite över ett och ett halvt år. Men sen har vi spelat tillsammans i lite andra band i fyra år ungefär. (Jag vet nog att ni har spelat sleaze förr i tiden. /red.)

Ni har ju nyss kommit ut med en ny skiva. Berätta.
— Ja, vi har nyss släppt en cd-singel som heter “Blowjob” med fyra låtar på Burning Heart records. Den 14 februari, tror jag det var, släpps en fullängdare på Birdnest Records.

Hur beskriver du er musik?
— Jag vet inte… Det där med att beskriva musiken är jävligt svårt, för det är lite olika uppfattningar. Jag tycker själv att det är en blandning av hardcore, punk och pop av nåt slag.

Har ni varit ute och spelat mycket, gjort några turnéer kanske?
— Nej, inga turnéer. Än. Men det kommer väl förhoppningsvis. Men vi har haft ett par spelningar. Eller ett par, vi har haft jävligt många spelningar. Bl.a. i Västerås, Mariestad, Köping, Örebro och Fagersta. Mest runt här.

Är en turné inplanerad för den här skivan eller fullängdaren?
— Nej, det är ingenting planerat. Jag vet ingenting om vad som kommer hända egentligen. Det är väl bara att hoppas att folk ringer och vill ha oss. (Er musik eller era kroppar? /red.)

Vad är era framtidsplaner?
— Spela utav bara helvete.

Efter förhöret lösgjorde jag Ricky, och han sprang lättad iväg. Själv satte jag mig ner och gosade med min PB klass II.