Stjärneborg från Stockamöllan inleder detta nummers demoartikel. Gruppen består av två medlemmar: Johan Andersson som skriver text och låtar tillsammans med Krister Ek som är gruppens sångare och tillika låtskrivare. Tidigare har man spelat under namnet Interhuman och kommer att ge ut en ny demo under detta namn till våren 1996.
Stjärneborg, som fått sitt namn från Tycho Brahes observatorium på Ven, spelar modern elektronisk pop fylld med både glädje och tårar. Musiken utvecklas.ständigt och kommer säkerligen att låta annorlunda i framtiden, men hur vet inte ens gruppens medlemmar.
Musiken kommer ur ett behov av att få uttrycka sig och Stjärnborg har visat sig vara en bra ventil när det gäller att få ut tankar och känslor. Texterna skildrar vardagen på ett osminkat sätt och visar på en viss ironi och enkelhet, men för den skull finns där även ett djup. De svenska texterna spelar en ovärderlig roll i det som skapas.
Stjärneborg har ännu inte spelat live och mycket beror detta på tidsbrist. Militärtjänstgöring och liknande har varit i vägen för musikskapandet, men nu stundar nya tider och vi kommer säkert att både höra och se mer av Stjärneborg i framtiden.

GRUPP: STJÄRNEBORG
MEDLEMMAR: JOHAN ANDERSSON, KRISTER EK.
KATALOG: “TIDENS LISTIGHET” [KASSETT], “KRIG, FRED & KÄRLEK” [KASSETT]. SOM INTERHUMAN “INTERVENTION” [KASSETT].
KONTAKTADRESS: JOHAN ANDERSSON, SMIDAREVÄGEN 3, 241 96 STOCKAMÖLLAN.
DEMO: “KRIG, FRED & KÄRLEK” 30:- PÅ PG 499 14 13 – 8 (JOHAN ANDERSSON).