P: Berätta om eran nya CD “Knapra och fly” för de idioter som inte hört den än.
Rickard: Våran fullängdsdebut kom ut 20 april i skivaffärerna. Den spelades in hos Danne i Unisound = bra ljud. Hittills har den sålt två-tretusen ex. Den innehåller 16 låtar, c:a 39 minuters musik. Vi valde att lägga den i midprice så att alla skulle ha råd att köpa den (Om skivan kostar mer än 80 pix i din skivaffär så beställ den hellre från oss).

P: Jag tycker att “Knapra…”-CD:n är miltals ifrån vad ni presterade på “I svält och nöd”-ep:n, dessutom har ni skaffat 2 nya medlemmar, berätta hela historien bitte!
R: Efter “I svält och nöd” slutade jag att spela trums och började hacka gura istället. Det var nog -92 och då började Anders hamra kloss. Någon gång -93 slutade Erik och vårat nya stjärnskott Mieszko började istället, han kom snabbt in i bandet och har även gjort en del låtar till full-CD:n.

P: Hur går det att ha två konkurrerande fanzineredaktörer i samma band, försöker de aldrig mörda varandra?
R: Visst händer det att de jagar varandra med diverse tillhyggen runt i Punkpalatsets lokaler, men det beror nog snarare på två starka viljor än att de har zines båda två. (Anders har Hymen zine och Mieszko Scenkross för er som inte visste det /red.)

P: Västerås har aldrig haft en så rik och varierad musikscen som vi har just nu, är det på liknande sätt i Örebro?
R: Ja, det måste jag säga att undergroundscenen i Örebro är extremt stor, men personligen så tycker jag att sen vi sparkade igång C.H -89 så har det hela tiden funnits en enorm skara band. Skillnaden i Örebro är att flera band fått vettiga skivkontrakt och fått ut bra produktioner t.ex Waving corn, Bad Örjan (??? /red), Mellancola och Autocrash.

P: Vilka fem skivor snurrar oftast på skivtallriken just nu hemma hos respektive bandmedlem?
R: Jellyfish, hardy Nilsson, Bracket, Specials, Sore Throat (Det kändes jävligt skönt att få skriva ut det namnet! /red).
Korven: Dio, Iron Maiden, Elvis, Dischange, Green Day.
Anders: Carcass, Propagandhi, Frank Zappa, Bracket, Gorefest.
Mieszko: Regurgitate, Fleshrevellers, Refused, Breach, NOFX.

P: Har ni hunnit få nån respons på ert nya material?
R: Hittills har vi fått enormt bra kritik och mediaintresset har varit stort. Vi tycker själva att den här skivan är extremt mycket bättre än allt annat vi gjort och den uppfattningen har jag fått att publiken har oxå.

P: Några åsikter om “HC/punk-explosionen” som skett världen över?
R: Fascinerande vilket inflytande media (MTV, radio, tidningar) har på människors liv. Jag tror fan att om man spelade Onkel Kånkel på MTV 24 timmar om dygnet så skulle de skivorna nog sälja guld oxå (Det är bara att instämma /red).

P: Jag vet att minst 2 av er har band vid sidan av C.H, berätta allt!
R: Korven: Skitslakt. Mieszko: Nasum & Genocide. Anders: Nasum, Stationwagon. Rickard: Blacaine. Men inget av dessa band är särskilt seriöst satsande och ligger på “demo-nivå”.

P: Hur har det funkat med Kamel rec.?
R: Det har funkat bra, Stephan är en trevlig prick att ha och göra med. PR-sidan för CD-singeln “Korpen faller” blev väl lite åsidosatt, men det har blivit mycket bättre nu till fullskivan.

P: Vad är era närmaste framtidsplaner för Charles H?
R: Ut och spela så mycket som möjligt vi orkar, ev turné i höst, följt av nån ny platta av något slag. Men i sommar blir det väl att försöka hinna med så många festivaler som möjligt.

P: Åsikter om följande:
Folköl: Punk som fan, gott —> fet.
Unisound: Asbra studio, trevlig tekniker.
Värnplikt: Jag hatar allt vad det står för och anser att det är extremt misslyckat att göra lumpen. (Du har hela PIE-redaktionen på din sida).
Big-Jimpa: Smällfett knark mongo. Men annars är han trevlig.
Att skriva texter på svenska: Otroligt svårt men extremt bra.

P: Vilka är/har varit era största influenser?
R: Propagandhi, Carcass, Bracket, Jellyfish och all gammal hårdrock.

P: Vad har ni för er när ni inte pysslar med musik?
R + M: Pluggar till ljudtekniker.
K: Jobbar som skogshuggare.
A: Fritidsforskare.

P: Mieszko har sagt till Calle att Pie Mag är ett looserzine, vad menade han egentligen?
R: Vet ej. Mr. T är helt galen…

P: OK, tack & hej å lycka till i fortsättningen!
R: Tack för inten! Skicka gärna ett ex när det blir färdigt, hej och då /Rickard.