FAR APART är ett mycket bra emo core band från Luleå, bestående av fyra killar. Kalle Nyman på bas och sång, Stefan Sundström på gitarr, Tomas Nilsén på trummor och Mats Ömalm på gitarr.

De har hittills bara släppt en vinyl 7″a på Car crash records som har sitt säte i Vänersborg. Men i Maj kommer fullängdaren, dom har mycket av materialet klart.
FAR APART har nyss varit ute på turné i hela Sverige tillsammans med THE JOHN DOE BAND.
— Det fungerar mycket bra att turnera med dom, säger gitarristen Mats Ömalm. De är schyssta killar och vi kommer väldigt bra överens med dom.
Men ibland kan det bli katastrof på en turné, särskilt om självaste “Kapten Ellé” terrar en när man ligger och sover. Detta blev FAR APART utsatta för när de spelade i Linköping. Ni som har läst The terror issue vet vad jag talar om. Så till Linköping kommer de nog aldrig mer och spelar.
Mats tycker att det är väldigt jobbigt att turnera, han längtar efter sin flickvän.
— Vissa ställen man kommer till finns det inte grejer. och det är ju katastrof, berättar Mats.
FAR APART är fortfarande väldigt nöjda med vinyl 7″an “hazel” som släpptes på Car crash records i höstas.
— Jag brukar faktiskt sätta på den hemma och lyssna på, det är lite pinsamt att säga det, berättar Mats och flinar.
Det är Mats som skriver det mesta av musik och text. Han skriver om allt möjligt, både politiska och personliga texter. Mest av allt personliga.
— Jag tycker det är lättare att skriva personliga texter för jag är så jävla dåligt insatt i politik, berättar Mats.
Hur ser du på emo trenden?
— Det är väl det som är inne den här veckan. Alfa hardcore band börjar ju spela emo. Jag klär mig inte sa mycket emo. Jag klär mig som jag känner, det kanske ser lite emo ut, jag vet inte. Men en sak är säker. Det är se jävla fult med för korta byxor!

Intervju: CEDOMIR KUMANOV
Text: JENZ ELIASSON