Jättedrive i pressen
Ännu oklart om USA

Janne Schaffer är tillbaka från sin blixtvisit i London. Trots att han bara varit borta i tre dagar har han hunnit med mycket. Bl a intervjuer med engelska musiktidningar. Om dom tyckte Janne ganska bra. Journalisterna ställde justa frågor och verkade väl insatta i vad Janne sysslar med musikaliskt.
Andra maj släpps Schaffers första-LP i såväl USA som England. Till den lanseringen har man försett LP:n med ett nytt fräscht omslag, tecknat av den duktige Dave Fields. Phonogram-Polydor heter grammofonbolaget bakom denna lansering.
Turnera ska Janne också göra. Detaljerna är ännu inte riktigt klara — förhandlingar pågår. Men om allt går som det ska blir det i början av sommaren. Det blir en mängd konserter tillsammans med någon stor engelsk grupp. Vilken är ännu inte bestämt.
— Och det är viktigt att nämna i det sammanhanget, säger Janne till Ny Musik, att jag på det här inte blir någon världsstjärna. Steget stjärna är långt. Jag åker till London som medlem i gruppen Hörselmat — inte som Janne Schaffer med band.
Vi får väl se — nog är det Janne som kommer att lanseras som stjärna, vare sej han vill inte inte!
I samband med turnén sätter . grammofonbolaget igång med en stor press- och annonskampanj. Lite skillnad mot hur det brukar gå till i Sverige i sådana här sammanhang…
När det gäller USA-turnéplaner är detaljerna ännu oklarare. Men det är klart att Jannes andra LP ska släppas i USA till hösten.