Groupie — popställe i Stockholm — satsar hårt på svenska grupper. Man har just avslutat en tävling för okända grupper. Och i sommar finns avancerade planer på att åka runt i Sverige med ett stort poppaket.

Hjärter Sex vann alltså popbandstävlingen på Groupie. Juryn motiverade valet av vinnare med att Hjärter Sex spelade enkel, rak och okomplicerad pop. Raka rör hela tiden, musik som publiken tänder på. Gitarrist och sångare i Hjärter Sex heter Janne Söderberg. Han är den som dominerar på scen.
— Vi trodde aldrig att vi skulle vinna, säger Janne. Vi startade för tre år sedan i ett hönshus. Det är absolut inget speciellt med oss. Vi är bara fyra grabbar som gillar att spela.
Dom övriga medlemmarna i Hjärter Sex är: Erik Romantschicz på trummor, Eriks bror Josef på bas och Hasse Björnsson på gitarr.
— Det är inte mycket eget material vi spelar. Men nu är det nog dags att vi börjar tänka på det.
Nu är det mest Stones, Uriah Heep och Free och liknande som Hjärter Sex lirar. Ni skulle höra dom spela Stones “Starfucker”, dom gör den nästan lika bra som Stones själva.
— Jag tror att det är en låt som skulle kunna slå, säger Stefan Schröder.
Stefan är från Phonogram och han ska producera Hjärter Sex’s platta, som troligen blir en singel.
— Grabbarna spelar den sorts musik som den unga publiken vill ha, menar Stefan.
— Hoppas nu att det lossnar för oss, säger Janne Söderberg i Hjärter Sex. Men vi trodde aldrig att det skulle gå så här bra för oss.

En annan rolig grej som händer är den pop-turné som ska gå över Sverige i sommar. Det är två grabbar från Stockholm, som ska organisera det hela. Christer Alberg och Kristjan Ranniste heter dom. Det är också dom som sköter reklamen åt Groupie.
I juni—juli är det tänkt att vi ska turnera, säger Christer Alberg. Hela västkusten är redan bokat. Men det är ganska svårt att fixa lokaler att ha pop-galorna på. Arrangörerna är lite rädda.
Meningen med det här är att vi vill få tillbaka den svenska popen. Det är lite nostalgiskt alltså.
Det blir nog fem grupper som följer med. Vi ska snacka med Tears och Neon Rose. Hjärter Sex, Syndikatet och Index är också påtänkta. Hur det ekonomiska kommer att sluta vet vi inte ännu. Men vi gör inte det här för att tjäna stålar — vi gör det för en idé vi tror på. För den svenska popen.

Groupies ägare heter William Romanoff och har varit ägare till otaliga klubbar. Groupie satsar han på därför att han tycker det är roligt. Det är nämligen inte någon lysande affär det där med att ha popklubb i Stockholm.
— Jag vill att tonåringarna ska ha nått roligt ställe att gå på, menar William. Där dom kan lyssna på pop och dansa. Vi vill försöka få tillbaka den gamla pop-stämningen. Hos oss får popbanden tillfälle att spela inför en stor publik. Groupie är nästan det enda stället i Stockholm där grupper kan spela idag. Både Tears och Neon Rose fick sitt genombrott hos oss, fortsätter William. Personalen är inne på samma idé som jag och ställer upp och jobbar för att dom tycker det är kul.