“Allt” utom politik — det är arbetsschemat för sånggruppen Fair Play från Stenungsund. Och med “allt” är då underförstått eget material både i form av musik och texter. I mitten av maj kommer gruppens första LP ut. Den är producerad av Janne Jingryd i Göteborg för det amerikanska skivbolaget Kit Sound.
Fair Play har jobbat hårt med LP:n samtidigt som gruppen haft ganska gott om engagemang på Västkusten. Åtminstone från det ögonblick gruppen bytte namn!
Tidigare ryggade nämligen många arrangörer tillbaka. Trots att gruppen vunnit TV 2:s talangtävling Ställ Upp blivit upphaussade i så gott som hela  svenska pressen.
— Nej men… Det kan vi väl inte skriva på affischerna eller i annonserna lät det förut. Så många jobb fick vara…
Och kanske man förstår arrangörerna.
För gruppen kallade sej Gylf-24… Namnet fick gruppen från Mosevisionen, som öppnade gylfar i sin adventskalender i stället för luckor.
När gruppen vann Ställ Upp så kunde man två låtar. I dag är antalet uppe i femtio och mer blir det för varje dag. Det är då främst Rolf Gunnarsson och Håkan Olsson, som skriver musiken. Dessutom gör de också texterna — både svenska och engelska — tillsammans med Kajsa Alneroth och Bengtove Olsson. Bas spelar Christer Dahlström, sologitarr Tommy Olsson och Birgitta Sundström sjunger. Krydda Olsson spelar trummor, men på skivan har man lånat Lennart Melin som trummis.
Hittills har gruppen bara gjort scenframträdanden, men nu hoppas man också på att kunna ställa upp som dansband. Därför repeterar man också hårt minst fyra gånger i veckan. Centralskolan i Stenungsund ställer upp med lokal.
Och hur gruppen låter?
Tja, Ny Musiks lyssnade en söndagseftermiddag. Och dom låter som en blandning av New Seekers, Les Humphries och The Mamas and The Papas med väldigt mycket inslag av Fair Play.