Dags för Schiffz-omslaget

— Jag blir då alldeles paff. Vilka artister! Vilka konstverk! Inte hade jag väntat mej att så många bra förslag skulle komma in. Det här kommer att bli riktigt marigt att utse någon som är bättre än dom andra. Alla är ju himla bra!
Björn Skifs sitter hemma i sin lägenhet på Söder i Stockholm och tar sej en första titt på alla dom omslag som kommit in till tävlingen om omslaget till Björns kommande LP med titeln “Schiffz”. Segraren och det vinnande omslaget hoppas vi hinna presentera i nästa nummer.
— Skivan skulle egentligen ha kommit ut i juni, men vi har inte en chans att hinna med, säger Björn.
Och det kan man förstå. Björn ligger för tredje veckan i rad i topp på den amerikanska singellistan med Hooked on a Feeling. “Pinewood Rally” låg förra veckan på 101 plats och klättrar uppåt på albumlistan. Jonathan King, som sjöng in Hooked on a Feeling för tre år sen, och hade en hit med den i England, kan inte riktigt smälta att det är Björn Skifs—Bengt Palmers version som slår i USA. Nu har Jonathan sjungit in en låt med texten (fri översättning) “dom gillar mina sånger, men inte min sång, nu stjäl svensken låten och gör en hit”.

Visas upp

— Hela Blåblus åker troligen till USA i slutet av april, berättar Björn. Och jag tycker det är speciellt roligt att hela gänget hänger med. Det ska bli en promotionsvisit.
— Det innebär att vi ska ställa upp för TV, radio och ge en massa presskonferenser. I USA har dom ju inte en aning om vilka vi är, så det här är en visit mest för att visa upp oss. Vi ska vara borta tio dagar.
— Då ska vi också bestämma mer om den turné vi ska göra i september. Hur lång den ska bli och vilka städer vi ska besöka.
— Jag tycker att det här är väldigt spännande, och visst pirrar det lite i magen att det gått så bra. Men jag tror definitivt inte att det kan vara så här lätt att bli stjärna i USA. Jag står fortfarande med båda fötterna på jorden. Kan du lämna Sverige för en karriär i USA?
— Ja, för ett tag. Medan den svenska trenden håller i sej. Men jag kommer alltid att jobba i Sverige, och vill inte flytta härifrån.
Björn har ett verkligt späckat program här framöver. Inte bara USA pockar på hans uppmärksamhet, det gör även dom svenska folkparkerna. Han måste öva in en show i Blåblus före den 17 maj har han premiär och sen väntar nästan 100 platser på besök. Känns det inte lite taffligt att jäkta runt i dom svenska folkparkerna när du kunde vara på stor turné i USA?
— Nej, varför då. Parkerna är faktiskt något speciellt och dom överger jag aldrig. Så är det riktig sommar när man åker runt.
Björn Skifs popularitet bara ökar. Det visar bl a av att den engelska soultidningen Black Music i en annons från en större firma, som bara säljer soulmusik nu har Hooked on a Feeling med Blue Swede till försäljning. Björn torde vara en av dom få vita artister som nu anses vara något av en “svart” soul-sångare. Och med största sannolikhet är han också den ende svenska sångare som räknas in i skaran av soul-bröder!