Här en intervju med Stockholmsbandet The Robots och det är gitarristen Frank som har svarat på dom IQ befriade frågorna.

Berätta en kort story om hur det gick till när ni bildades, vad har ni spelat i för band tidigare, sättning etc?
Grunden till det som skulle bli The Robots var ett coverband som hette Luftkaffe, Luftkaffe splittrades när vår sångare flyttade till Göteborg.
Några månader efter att Luftkaffe lagt ner sin verksamhet kom Lasse Rosenberg på att att han ville bilda ett 77-punkband.
Lasse föreslog att Pjotr, Peter och han skulle sticka ner till replokalen en bakfull söndag. Några låtar skrevs och spelades i samma söndag. Ett par dagar senare kom jag (Frank) med i The Robots. Luftkaffe som hade en sångare var ersatt av The Robots som hade två basister eller gitarrister men ingen sångare.
Odd som blev vår sångare efter ca ett halvår (eller nåt) mötte vi på en Ramones-konsert. Pjotr var bekant med honom redan tidigare, de hade gått i samma plugg, grundsättningen var färdig. När vi hade gjort ett par spelningar frågade Johan Lundell en gammal polare om inte han kunde vara med i bandet och spela gitarr, det fick han gärna göra. Johan stannade kvar i bandet tills våran MCD “Songs that…” var färdiginspelad.
Sedan dess har The Robots bestått av Odd på sång, Frank på gitarr, Peter på Bas och Pjotr bakom trummorna.
Peter, Pjotr och Lasse hade ett band som hette Swedish Disharmonic Orchestra i slutet av 80-talet. Pjotr har även spelat med Lasse i Carbonized men åxå med Therion.
Själv har jag spelat med i små skitpunkband. Odd har hoppat in i A-Bombs för att hjälpa dom med sången.
Vad har ni givit ut under åren?
Vi har gett ut en demo inspelad delvis i Sunlight & delvis i Polen, den hette Surfin.
Sedan har vi gett ut en CD och en MCD på Step One. Cd’n heter “Music you will listen to over & over again” och MCD’n heter “Songs that satan wispered in our ears”. Demon och CD’n är delvis ganska annorlunda än det vi spelade in nu, men jag tycker att Cd’n är klart värd att lyssna på.
Hur lång tid tillbringade ni i studion med “Go Go Go” och är ni nöjda med resultatet?
Det tog en halv dag att spela in singeln och så ett par timmar med mixen. Ja vi är nöjda med resultatet. Vi tyckte att vi snott ihop par bra låtar och det tycker vi är bekräftat på singeln. Singeln är inspelad i en jävligt liten studio i Stockholms västra förorter och vi mixade själva, men jag tycker resultatet blev bra. Det låter som singeln är inspelad i en källare och det är den!
Om jag förstått det hela rätt så handlar “Ronnie’s back at the monza track” om Ronnie Peterson, är ni impade av motorsport?
Ja! Ronnies back… handlar om Ronnie Peterson. Sveriges främste sportsman någonsin. För oss var det självklart att på något sätt hylla honom. Nu har vi gjort det genom att tillägna honom nämnda singel. Ja vi gillar motorsport det är ett misstag att inbilla sej att rock’n’roll och motorer inte hör ihop vilka en massa kvasi-intellektuella maskrospunkare har gjort. Bilar ser ut som rock’n’roll och bra rock’n’roll låter som bilar företrädesvis F 1 och V8-or. I bandet är Peter den som är hetast på F 1. Han samlar på Ronnie Peterson merchandise. Pjotr är också jävligt inne på F 1, liksom jag själv. Annars är jag mest intresserad av Dodge-muscelcars, vi gillar Jänkare allihop.
Peter och Pjotr var nere på Anderstorp och kollade på klassisk Fl. De träffade Reine Wisell på baren och snackade racingminnen.
Odd är inne på lådbilsracing. Ett gemensamt intresse är Traktorpulling. Traktorpulling är asballt. Stora motorer som exploderar, totalt vansinne men helt underbart, första klassens familjeunderhållning.
Men egentligen tror jag att alla män är intresserade av motorsport, de som inte säger sej vara det är bara offer för fransk kulturimperialism.
Har ni haft mycket spelningar och vilken har varit den roligaste?
Vi har gjort en del spelningar, det stora flertalet i Stockholm. Vi tycks vara ett utpräglat Stockholmsband. Av någon underlig anledning så är publiken ute i landet helt jävla annorlunda. Alla snusar och dricker hembränt, ta en sådan som Karlén tex. Sedan var vi i Växjö, där dricker de inte som folk, det verkar som dom inte vill ha kul eller också så tycker de att det är roligt att ha på sej trånga T-shirts, vara Hippie, odla grönsaker och prata om indianer. Pettson tex. hade fest och vad gör dom? De sitter på små löjliga kuddar, sniffar Thinner och lyssnar på Pink Floyd, vi stal hans grejer och stack. Ludvika är hittills den bästa bystad vi har varit med om, Hymans kan både festa och slåss. Realese-partyna vi har haft har varit kul och så är jag jävligt förtjust i Pelle Jansons (Kool Junk Communications tm) tillställningar.
Ni låter väldigt mycket rock’n’roll med punk influenser, vad lyssnar ni själva på för musik?
Säg det. Vi lyssnar på en jävla massa olika grejer, men när vi startade bandet så var vi enade om att Ramones, Angry Samoans och 60tal’s pop va krav influenser. Detta kompletterades med Dictators, The Saints, MC-5 och Stooges annars lyssnar vi mest på 60-tals pop och Garagerock, Phil Spector banden är bra. Odd lyssnar på Gram Parsons, Gene Pitney, en massa country, Doktor John och raspiga negersångare från 50-talet, Stones. Peter lyssnar mycket på surf men han lyssnade mycket på Hardcore nät vi var tonåringar typ: Fear, Black Flag, Gang green, DK och Circle Jerks mfl.
Pjotr gillar Stones och en massa smörpop från 60-talet men även en del surf. Detta blandas med lite Metal, HC och gammal hårdrock, mycket Dictators, Beach boys. Frank har sin bakgrund i 77-punken men gillar även den pop som har nämnts. Detta kompletteras med Stones, Stooges, Led Zeppelin, AC/DC och så dom nya US punkbanden jag kommer över, det vanliga New Bomb Turks, Devil Dogs, Problematics, Rip Offs mm. mm.
Kort sagt vi gillar: Ramones, Misfits, Angry Samoans, Circle Jerks, Elvis, Bad Brains, Beach Boys, Rolling Stones, The Saints, Dick Dale and his del-tones, DR John, Accept, Stooges, MC-5, osv.
Var får ni inspirationen till era texter och vem skriver dom?
Odd skriver det mesta av texterna, 100%. Och det han sjunger är självupplevt. Han får sin inspiration ur det miserabla liv han lever. Han är en strandsatt rymdvarelse som hade oturen att dras in i den ruttna värld som är The Robots värld.
Go Go Go är bara släppt på vinyl, vad tycker ni om CD skivor?
Vi har ingen åsikt om CD skivor, CD skivor är CD skivor. Men det var en vinylsingel man drömde om att ge ut när man var 15 år och nu har den drömmen gått i uppfyllelse.
Har ni något nytt på gång?
Vi har precis avslutat inspelningen av en fullängdare som det inte är färdigt hur den ska ges ut, inga kontrakt är skrivna. Vi ska strax gå in i studio igen för att spela in 15 minuter covers till en split 10″. Det skall även komma en tribut-platta till Misfits där vi är med. Vi har skickat iväg material och går bara och väntar på att något skall hända.
(Tack för svaren)