The Grinners är ett band från Östersundstrakten och enligt mig är dom ett av dom bättre svenska band som dykt upp på senare tid. Deras 7:a “Break Her Arm” är suverän, fy fan vilket drag. Dom har även hunnit med att vara ute och spelat en del bla: på Kafé 44 tillsammans med Los Ass Draggers från Spanien och Uppsalabandet Trigger Happy Band. Tyvärr så fick jag reda på det i efterhand, så det missade man. Men man får väl nöja sig med att man har “Break Her Arm”. Jag hoppas att dom släpper en fullängdsskiva snart. Nu över till intervjun som Nim har svarat på. Kill Your Parents and hit the road!

Nu har ni varit ute på en miniturné och er debut 7″ har precis släppts, hur känns det och var det något röj på turnén?
Det känns jävligt bra att 7″ äntligen har kommit och vi har fått bra respons också. Turnén var jävligt skoj, det var lite stelt första spelningen i Linköping men sen i Stockholm och Uppsala var det skitbra publik. Så då gick det väl lite bättre och Los Ass Draggers var bra snubbar att spela med, schysst och så, och dom tyckte om att kröka.
Berätta lite om hur det gick till när ni bildades, medlemmar etc?
Vi spelade i ett annat band men det var så rutten musik, så jag, Staaf och Wedde bestämde att vi skulle bilda ett annat band, så vi tog med en polare som heter Henke och så började vi lira för ca 1½ år sen.
Grymt sound ni har fått till på er 7″, vad kör ni på för stärkare och hur lång tid tillbringade ni i studion?
Kul att du tycker det. Det var väl bara meningen att det skulle bli en demo. Vi lirade in allt live utom sången i en polares studio på en åttakanals porta. Jag skulle tippa att det tog ca: 7 till 8 timmar. Vi spelade in 8 låtar, varav 4 kom på 7″ och gitarrstärkarna är gamla Marshall helt enkelt.
Berätta lite om låtarna “Break her arm” och “Drunk Drive”?
Break Her Arm handlar om en brud som jag råkade träffa för några år sedan, det ända hon gjorde var att klaga på mina polare, hon tyckte att det bara var en massa fyllon. Så enda sättet att få henne att hålla käften var att be henne att dra åt helvete, men det låter ju coolare med Break Her Arm. Drunkdrive, det är om några polare som hade lite problem med polisen när de var ute och körde bil dyngraka, det är ju dumt men det var en ball grej att skriva om.
När kommer ni att släppa en fullängdare och blir den i så fall i samma stuk som “Break Her Arm”?
Vi håller på att spela in en massa nya låtar, och om det blir något av det får man väl se om någon gillar det, tillräckligt för att ge ut det. Det kommer att vara i samma stil som förut, men några vanliga rock låtar också, inte bara snabba.
Har ni några speciella spex för er live eller står ni och kör rakt upp och ner som Ramones? (Knäpp fråga? /red.)
Nej man håller väl inte direkt på att klä ut sig och ta med en massa skit på scen som alla Blackmetal banden. Så man får väl säga att det mer är åt Ramones hållet.
Ser ni er själva som ett punkband eller är ni bara kick-ass-rock’n’roll?
Det är vanlig rock’n’roll i grund och botten, men det går ju ganska snabbt så det blir väl nån slags punkrock’n’roll. Var och en som lyssnar på det får väl tycka vad dom vill men enligt oss är det ösig rock’n’roll.
Vad lyssnar ni själva på för musik eller babbla om det ni lyssnar på mest för tillfället?
Vi lyssnar på allt från Country, Rockabilly till dödsmetal, det beror mycket på vilket humör man är på, men det blir mest punk och rock’n’roll typ Johnny Thunders och annat åt det hållet.
Vad gillar ni Fanzine’s och har ni några favorit zine’s?
Fanzines är nog dom bästa tidningar man kan köpa, dom skriver oftast om grupper som inte dom stora rocktidningarna gör. Sen görs dom av människor som gillar musiken och inte för att slicka en massa idioter i röven, så dom ska få gå på fester och dylikt. Moshable är ett jävligt bra fanzine, bra kvalitet och det är bra innehåll.
Vilket land skulle ni helst vilja lira i och av vilken anledning?
Vi skulle vilja lira i vilket land som helst bara dom pröjsa resan och sprit. Men fick man välja så skulle man inte tycka att det var så tråkigt med en USA turné.
Vad pysslar ni med då ni inte lirar, knegar?
Jag och vår nya trummis Pis försökte plugga men det gick inte alls, det var väl inte våran grej så det sket sig. Andra gitarristen Staaf jobbar på ett bygglager och Wedde kör ismaskin och målar ränder på fotbollsplaner, så det är inte speciellt glamorösa jobb.
Om ni hade en tidsmaskin vilket årtal skulle ni då åka tillbaka till 1977, 1969 eller något helt annat?
Inte en aning, men kanske till 50-talet, något år då för då fanns det många coola rock’n’roll snubbar och coola bilar.
Apropå tidsmaskiner, tror ni på UFO’s eller har folk en gemensam hallucination?
Absolut! Ufo’n tror vi stenhårt på, en massa farliga fulla gröna gubbar som kommer till Jorden och tar över.

Diskografi: The Grinners “Break Her Arm” 7″ Velodrome records.

The Grinners c/o Thomas Johansson, Önevägen 180, 83253 Frösön