Det har nu gått två år sedan Million debuterade med plattan “No 1”, en platta till bredden fylld av traditionell, svulstig AOR med de obligatoriska keyboardpartierna och körerna. Nu har grabbarna tagit nya tag och återvänder med en platta som får debuten att se ut som en blek medelmåtta.

“We, Ourselves And Us” är den något egotrippade titeln.
Sångaren Hasse Johansson förklarar; – Efter att vi lyckats få loss rättigheterna till “No 1” och sålde iväg den till Japan har vi lyckats få ihop pengar till att lira in en ny platta själva.
Vi gjorde verkligen denna plattan helt själva, därav titeln, berättar han.
Till skillnad mot debuten har bandet dock tagit hjälp av en producent, Pär Edwardson, som enligt Hasse varit en ovärderlig hjälp.
– Han lyckades blåsa bort allt gammalt damm från våra axlar, säger han smått filosofiskt.

Låten “Follow The Trends” handlar om ett av Hasses favorit-hat-ämnen, nämligen dagens dagssländsaktiga trend-påhakare.
– Det är en väldig skillnad mellan band som utvecklas naturligt och band som hakar på en trend, säger han och påpekar att den rådande under-ground-trenden nu är mera over-ground.
På tal om trend så finns på Millions debut ett foto av ett gäng killar med rejäl pudellook.
– Vi har fortfarande samma hår, men det blev för jävla dyrt att köpa hår-spray, säger Hasse och skrattar.

Som sig bör har bandet släppt en singel från plattan, den tunga hårdrockande “Judgement day”, med sina sakrala melodier och snygga arrangemang.
– Vi ville ta steget ut och prova lite okänd mark nu, säger Hasse och påpekar att Pär haft ett och annat finger med i soundet och en del av arrangemangen.
Pär var förresten tidigare medlem i klassiska Biscaya, av vilka man faktiskt kan få en och annan förnimmelse.
Million och Freak Kitchen är bara två av alla band som bevisar att Göteborg är en av Sveriges mest välgödda rockstäder. Janne Stark