Liquid Scarlet bildades 1996 och beskriver sig som fem unga män från Norrbotten som har vita kläder och spelar bra rockmusik. De beskriver sitt långsiktiga mål som att slå igenom, göra längre turnéer, sälja fler skivor och dö under mystiska omständigheter i samband med att de släppt sin bästa platta. Men det sistnämnda ska väl inte behövas. Gruppen har överlag fått väldigt bra kritik för sitt självbetitlade debutalbum. Främst i utlandet, men också här hemma. Framför allt har skivsläppet lett till ett antal bra spelningar, vilket bandet tycker är minst lika viktigt som att sälja bra, eller få fin kritik. De befinner sig i skrivande stund för första gången ute i Europa (närmare bestämt Tyskland och Belgien) för ett par spelningar.
Vad har ni för förväntningar på er internationella miniturné?
— Vi förväntar oss roliga spelningar, många timmar i bil, en och annan fylla, umgänge med tyska respektive belgiska kvinnor, att se lite av Europa på nära håll och skaffa lite fler fans.
Har medlemmarna i Liquid Scarlet några gemensamma musikaliska hjältar?
— John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr.
Vilka nutida band känner ni släktskap med då?
— Det finns inga band som vi riktigt känner igen oss i idag. Men man skulle kanske kunna jämföra oss med band som Radiohead, Elbow eller Goodspeed You Black Emperor.
Vad bråkar ni oftast om?
— Vi bråkar inte, vi gör musik. Eventuellt beror det på att vi inte tjänat några pengar ännu. Inget av det vi håller på med har stigit oss åt huvudet, därför är vi rätt bra på att hålla sams. Däremot argumenterar vi ofta om olika saker. Exempelvis vilka låtar som är bra eller inte, och i så fall varför.
Ni är baserade i Piteå. Vilka är fördelarna och vilka är nackdelarna med att hålla till så långt norrut?
— Vi har tillgång till bra replokal och studio, vilket är väldigt värdefullt. Tyvärr är det långt till en mängd andra bra saker, exempelvis skivbolag och en större publik.
Hur kommer nästa platta att låta jämfört med den första?
— Nästa skiva kommer vara relativt annorlunda, både i sound, låtstrukturer och textmässigt. Våra nya låtar är kortare och mer komprimerade. Varje låt har ett specifikt tema och utgår ifrån en stämning eller en idé, i stället för som på debuten, flera olika. Soundet blir lite mindre 70-tal och texterna mer genialiska.

Liquid Scarlet är aktuella med utlandsspelningar och debutalbumet Liquid Scarlet (Progress Records).