Nu ska ni läsare få stifta bekantskap med ett hyfsat nytt svenskt mangel-grind-noise band, nämligen ARSEDESTROYER från Stockholmstrakten. Jag kan inte påstå att jag hade hört talas om bandet innan deras split-EP dök upp i ett CBR utskick. Där stod det följande: “Split-7″ med ARSEDESTROYER från STHLM som spelar en blandning av käng/grind/rens med bra ljud, kör bl.a 2 PROTESBENGT låtar. CONFUSION är från Colombia manglar friskt”. Detta lät ju hur intressant som helst ansåg jag, och beställde direkt. CONFUSION hade jag redan kommit i kontakt med tidigare så Peter/POSERSLAUGHTER skickade en hel låda med grind/noise/punk till mig och deras “Hopeless” 7″ var med där. Jag vet inte vad man ska tycka om dom, världens sämsta tunga/mosh delar medan grinden är rätt bra. Nej, nu var det ju ARSEDESTROYER det skulle handla om. ARSEDESTROYER manglar på sin sida 9 arga hits, 1 livelåt och 8 inspelade i SUNLIGHT vilket hörs alldeles väl. Jag hade hellre sett att de kört in låtarna i SVEASTRÄNG där REGURGITATE spelade in för ett betydligt rensigare ljud. Hur som helst tyckte jag att detta var tufft som fan och beslöt mig att intervjua dom eftersom jag inte sett något annat zine göra det. SIKA ÄPÄRÄ ska visst ha med dom i sin 3:a men när den kommer ut vet väl ingen. Okej, det står inte någon som helst information om bandet eller låtarna på skivan så helt nollställd skickade jag iväg ett antal frågor till Brandt som spelar något i bandet och fick följande arga svar tillbaka…

På er debut split-EP finns det inte mycket fakta, inte ens line-up:en står med. Därför föreslår jag att du tar och berättar om ARSEDESTROYER’s bakgrundshistoria och line-up!
— ARSEDESTROYER startade vintern ’91. Sättningen är den samma som då (…och det är…? /Red)

Inte heller titlarna till låtarna står med. Kan du kanske dra dom och berätta vad låtarna handlar om?
— Krig, förnedring, sodomi, svält…

Hur kommer det sig att ni splittade er EP med Colombianska CONFUSION och varför använde dom samma låtar som redan finns på deras “Hopeless” EP?
— CONFUSION var intresserade av att dela en EP med ARSEDESTROYER. Deras trummis bodde i USA förut så dom repade väl inte på 1-2 år och hade inga fler nya låtar inspelade just då. Flexin dom släppte ’90 är i mitt tycke helvetes mycket grymmare än deras EP + split-EP:n.

Ni har spelat in split-EP:n i SUNLIGHT (vilket hörs), tycker du inte att er musik kräver en råare produktion än SUNLIGHT’s kliniska ljud?
— Är själv missnöjd och trött på skiten. Det låter lite väl jävla mesigt — men vem fan bryr sig? SUNLIGHT som studio är väl okej. Senaste inspelningen vi gjorde där är råare…

Vilka band influerar er? I och med att ni bränner av PROTESBENGT’s “BSB” och “Snuten Bakom Knuten” undrar jag om de ingår i ert influensgalleri?
— F.O.G., SIEGE, RAPT, TA.S.K., KAAOS, SHITSLICKERS, LARM, ANAL CUNT etc… PROTESBENGT var ett jävla hitband, en klar influens.

Sist på EP:n för er del är en livelåt. Har ni spelat mycket live? Endast i Stockholm?
— 13-14 spelningar sen ’91. Alla i Stockholmsområdet förutom Göteborg augusti ’92. Samtliga har gått åt helvete. Stockholm är värdelöst när det gäller speltillfällen. Alla vill ha soft jävla skit, trend- och bögband. Livelåten är för övrigt den enda låt jag själv tycker är OK på EP:n.

Ni ska ju vara med på DOLORES/DISTORTION’s samlings-mangelplatta “Distortion To Hell”. Hur kom ni med där och vilken/vilka låtar blir det?
— Bodenmalm hade hört split-EP:n eller vad fan det var så han var intresserad av ARSEDESTROYER. De låtar vi har med på CD:n är hett jävla B! Ljudet är skit sopigt och poppigt — allt låter skit, en skämtinspelning. FUCK IT!

Har ni några nya releaser på gång utöver samlingen?
— Vi spelade in 10 låtar (= sex minuter) i september (i SUNLIGHT) för en split-EP med NOISESLAUGHTER från Tyskland. Skiten släpps av PSYCHO MANIA Records (4 Fenton Street, Alloa, FK102DT, SCOTLAND) i dec-jan, tror jag. PSYCHO MANIA Records har tidigare släppt skit/noise typ EXTREME SMOKE, MEAT SHITS, ANAL CUNT, PATARENI, VIOLENT HEADACHE, STENCHE OF CORPSE, HORNS etc… (glöm inte bort den fantastiskt ruttna men dock kultiga FILTHY CHARITY/S.R.M.P. split-EP:n… /Red) = ett jävla hitbolag, inget jävla trams. Kanske kommer vi att göra en EP för ett Brasilianskt bolag och/eller något på DISTORTION Records…

I FINNRECORDS september lista kan man läsa följande beskrivning om er: “Garanterat spräck-noisecore” — tycker du att den beskrivningen passar in eller hur vill du själv beskriva ARSEDESTROYER’s musik?
— Kalla det vad fan du vill. Jag skiter i vilket.

Okej, opera-trallpunkare — har ni spelat i några andra band innan ARSEDESTROYER eller är det ert första band? Har ni andra band vid sidan av?
— Samtliga i ARSEDESTROYER har varit med i andra band, helt ointressant. Vi har inga band vid sidan om.

Varför namnet ARSEDESTROYER förresten?
— Det är ett bra namn. Inget djupt, känsligt trams eller något skämtnamn.

Har ni hört det amerikanska grindbandet BRUTAL TRUTH? Vad tycker ni om dom?
— RAPT piskar samtliga band som finns numera, indusive ARSEDESTROYER. BRUTAL TRUTH är inte värda ett skit. Ett amerikanskt jävla bögband på ett engelskt jävla bögbolag. Total hype. (Synd att du inte gillade dom, dom gillar ju tydligen er! /Red)

EP:n är ju uppressad i Sverige så då undrar jag hur många ex den är uppressad i och hur den blivit mottagen?
— Första pressen: 566 ex (slutsåld). DISTORTION har pressat upp 500 ex till (c/o DOLORES Records, Drottninggatan 52, 411 07 GÖTEBORG, tel: 031-150418). Jag skiter i vad folk tycker om ARSEDESTROYER, helt jävla ointressant.

Vinylen är verkligen på väg att dö ut nu, det går knappt att trycka EP:s i Sverige och det blir bara dyrare och dyrare att göra det. Snart måste väl alla gå över till CD men tycker du att sån här mangel-grind-noise musik lämpar sig på CD?
— Vem fan orkar bry sig? Många noise/skitband har redan släppts på CD och det låter fortfarande skit.

Okej, jag skulle gärna vilja ställa fler frågor men jag vet ju inget om bandet och att fylla ut intervjun med en massa plojfrågor verkar meningslöst så det får bli så här. Har du något att tillägga eller komplettera?
— ARSEDESTROYER c/o Brandt, Skorpionens gata 516 B, 136 61 HANINGE, tel: 08-7410927.

Ja, det finns väl inte mer för mig att skriva förutom att jag tycker det var lite trist att Brandt inte var på lite bättre humör och att bandet inte är lite mindre anonyma… Tack för svaren i alla fall och det var kul att ni kunde var med. Split-EP:n kostar 30 kr inklusive porto. Brandt har även en hel del annat grind/noise/rens att sälja så be om en lista. Tack igen och jag ser fram emot att få hör mer mangel från ARSEDESTROYER i framtiden!