VULVA…
är ett band från den kungliga huvudstaden, ett av Stockholms många band som har problem med att få rättvisa för sin musik, genom att några skivbolag ej vågar satsa på relativt okända rockgrupper, sen ovanpå detta att de har det lite struligt internt i bandet just nu. Fittande hit å dit med olika medlemsbyten och så… Hoppas det ordnar sej. Då jag vågar påstå att Vulva är ett av det bättre idag existerande tjejgrupperna i Sverige idag. Vulva har släppt en demokassett som du kan läsa om på recension sidorna om. Hanging Around mag har fixat en intervju med tjejerna. Vulvas grundstolpe är Kristina Bäck – bas som började spela ihop med några tjejkompisar för flera år sedan. Så småningom kom Hanna Bäckman – gitarr med. De började kalla sig “Vulva”. För två år sedan kom Tessan Lauren – sång med. Hon hade sjungit i tre killband innan, tjejband var en helt ny erfarenhet. Dåvarande trummisen Jeanie hoppade av och Lena Lindgren kom med istället. Även hon hade spelat i flera band förut. Sedan gick allt snabbt, vi gjorde demoinspelningen, spelade ute, var med i Bommen och kom via dem med på Hultsfredsfestivalen, allt under ett års tid. Efter Hultsfred strulade det en tid, Hanna hoppade av och Göran och Lasse (gitarrister) kom istället. Killar alltså. Men fortfarande är det tjejdominans i bandet och i övrigt känns det roligare med båda könen representerade.

Är det lätt att få gigs i Sthlm, haft många hittills?
Nej, det är svårt. Nu har Cityhallen slutat ha spelningar också, så det är det gamla trogna Tre Backar (där vi spelat ett otalt gånger, Kaos (taskiga avtal, så vi har bara spelat där en gång), Kafé 44 har vi spelat på men de har mest akustiskt, i övrigt div. festivaler och privata initiativ. Jorå, periodvis har vi lyckats spela mycket ute. Vet ej exakt hur många.
Berätta lite om er Hultsfredsfestival spelning.
Jo tack, det var bra. Det var ju en kick att vi fick vara med, trots vår ringa ålder som band betrakta, men det var första ringen vi uppträdde på en så stor festival så allt var väl lite förvirrat, vi tappade bort varandra när det var som viktigast att vi höll ihop, strulade med soundchecken osv. Det var svårt att ha kontroll på ljudet i en så stor lokal (när man är van vid Tre Backar) och inspelningen därifrån ju bara kacka. Men fans fick vi trots allt och kul var det ju. Våta kalsonger på scenen och så.
Har ni några groupies?
Jaa, små pojkar i övre tonåren brukar alltid samlas längst fram och dansa på våra spelningar, samt klänga lite på logedörren efteråt. Groupies å groupies, skitkul att de gilla oss…
Har ni något spelställe ni drömmer om att spela på?
I London. New York och Jungle i Berlin.
Jävligt bra sound på er demo, varit i någon speciell studio, tog den lång tid att spela in?
Tack för komplimangen. Demon spelade vi in i Sthlm Stads Musikstudio i två etapper: 4 låtar under en helg förra vintern, 3 låtar under en helg i somras. Vi spelade in allt live och lägger sången efteråt, dels var det billigare och dels har man kvar lite “skitighet”, det blir inte helt polerat.
Skickat runt den mycket?
Jodå, demon har roterat runt landet med olika resultat. Skivbolag verkar inte sådär vansinnigt intresserade, men vi har rätt många privat personer som skriver och vill köpa.
Något ni skulle vilja ha med er om ni hamnade på en öde ö?
Tessan – en uppblåsbar Thåström.
Kristina – vill ha med sig pojkvännen Per, tandstickor och en vattenapparat.
Lena – lite öl, en yxa, nåt som man gör upp eld med.
Göran – en whiskey, en whiskey och en whiskey.
Lasse – en kasse sten, en hög Buster och en radio.
Är ni självlärda musiker?
Jo, undantagslöst. Med reservation av någon enstaka kurs kanske.
Vem kontaktar man om man vill att ni kommer och spelar och hur mycket tar ni?
Ringer Tessan: 08-32 31 40 eller Kristina: 08-618 73 69. Priset, beror väldigt mycket på, dels hur pass ideelt arrangemanget är, dels hur mycket pengar och jobb vi själva få lägga ut. Vi vill inte gå back, resten går att diskutera.
Vad sysslar ni med förutom med Vulva?
Tessan jobbar med tecknad film (f.n. med grodan boll o Kalle stropp), Lena pluggar historia, Göran läser arkelogi, Lasse jobbar på sjukhus, men ska sluta och Kristina ska söka konstskola för femtioelfte gången.
Några konkreta framtidsplaner på gång?
Muja, vår demotejp har ju figurerat i en del sammanhang. Vi har funderat på att anmäla oss till nån sån här samlingsplatta för typ Stockholmsband, men ja, vi får väl se…
Blir ni sämre eller bättre bemötta i och med att ni är ett tjejband?
Det har varit både och. Hur som helst märker man en stor skillnad när man är ett tjejband. Man åker snålskjuts en hel del, men riskerar samtidigt att provocera sura konkurrenskänsliga karlmusiker, vilket kan vara påfrestande. Man får ju liksom inte vara arg eller göra brutal musik som kvinna. Då drabbas alla manliga skribenter av snuskig fantasi och döper raskt ens alster till “MENSROCK”. Då blir man trött.
Någon ni skulle vilja hälsa till som kanske läser detta senare?
Till allas våran rockpappa, Lasse Aldeman. Alla som vill boka oss får gärna ringa.
Har ni någon speciell a) skiva b) film c) bok d) artist e) drinkrecept… att rekomendera oss?
a) Never mind the bollocks – Sex Pistols
b) Sjunde Inseglet
c) Röde Orm av Frans G. Bengtsson
d) Patti Smith och Jimi Hendrix
e) Jack Daniels utan vatten, med mjölk för Kristina.
Har ni en bra replokal? Var, när och hur?
Jatack, vi pendlar mellan två stycken, en på en fritidsgård i Stadshagen, och i en barack i skumma Hammarbyhamnen, vägg-i-vägg med en svartklubb. Vi brukar repa typ 2 gånger i veckan oftare förstås innan spelningar. Där finns ju all nödvändig utrustning, i båda lokalerna, även om ljudet aldrig blir det bästa.
Umgås ni privat vid sidan om bandet oxå?
Brukar ta en öl (eller flera) efter repen, gå och se nåt band nån gång eller så.
Finns det något nytt hus typ Ultra Huset (som brann ner) nu i Sthlm?
Nej.
Favorit grupper?
Pixies, Petrol Emotion, Mannen I Mossen, Genesis (gamla med Peter Gabriel).
Tycker ni att sådana här blaskor behöves?
Bra att det finns, kul grej.
Något ni vill säga innan vi lämnar er?
Ett fett skivkontrakt skulle ej vara helt fel. Mera KULT. Mera spolningar…

Så här lämnar vi “våra” Vulvor och önskar dem all framgång. Vid intresse av att köpa deras omtalade demo: kolla in “Hörvärt” sidorna för köp…