Hon ska precis skriva Melinda Wrede på ett skivkontrakt och är Sveriges hårdaste rappare utan ballar sedan Leila K.

Melinda är 23 år och har nyligen sagt upp sig från sitt jobb som hotellreceptionist. Där hamnade hon efter att ha gått i tre olika gymnasieskolor innan hon insåg att det svenska skolsystemet inte passade henne.
— Jag blev upprörd när vi läste om slaveriet och kolonialismen och avverkade det på en lektion. Jag kunde inte fatta varför vi inte läste det ordentligt, säger Melinda som vill gå sin egen väg och istället läser mycket fackböcker och universitetslitteratur hemma.
När Melinda var yngre hängde hon ofta med sin bror som också är rappare och sög i sig rapkultur i stockholmsförorten Aspudden. För tre år sedan började hon skriva på svenska och det gav henne en kick, Melinda insåg att hon aldrig skulle bli lika bra som sina förebilder Monie Love och Queen Latifah.
— Jag märkte att jag fick till flytet när jag började skriva på svenska, säger hon.
Nu är hon dubbelt aktuell: dels med singeln Rim vs. rim tillsammans med Eye-N-I från Sleepys kommande album, men också på Redline Records samling Den svenska underjorden där hon gör Knäckt av en brud. Den handlar om att ofta få höra att hon är bra för att vara tjej.
— Jag är en MC punkt, sedan spelar det ingen roll om jag är kille eller tjej och jag vill bli jämförd med de andra oavsett kön. Men det går inte att bortse ifrån att man har andra erfarenheter som kvinna när man skriver sina texter.
Till hösten väntas en invasion av rap på svenska. Melinda säger att hon hört att det ska släppas sjutton svenska hiphop-plattor i höst, men det viktigaste är att den svenska hiphopen inte urvattnas och hon känner ingen rädsla för att försvinna i mängden.
— Jag har mitt hjärta i de tyngre prylarna som Rakim men samtidigt är jag inte främmande för att göra lite jiggy grejer. Jag gillar bland annat nya Fat Joe och Big Punisher-plattan, de blandar olika element med glimten i ögat samtidigt som de är hårda killar. Men i grunden är det ett jävligt hårt sound jag är ute efter.