Glaciuz the ICY är en av flera rappare från Göteborg som sitter och vässar sina rim i BLaOs studio på Mölndalsvägen. Hiphopkollektivet BLaO är för de allra flesta okänt. En handfull rappare och sångerskor som har mer eller mindre färdiga produktioner — talang i överflöd alltså.

Ingen har ännu fått något skivkontrakt men det är bara en tidsfråga innan någon ur BLaOs stall ligger på skivdiskarna.
Nittonårige Glaciuz the ICY är en av dem och hans Got ’em Mad kickar helskönt.
— Det är en av dom låtarna som jag är mest nöjd med hittills. Den handlar om MC:s som jiddrar, överdriver och snackar skit bakom ryggen, säger Glaciuz som annars hämtar inspiration ur stunden. Hur ett rim blir beror på hur han mår för tillfället.
Låtarna kommer oftast till genom att Glaciuz får med sig en tejp hem med samplingar och sedan kan han freestyle fram något.
— Men det är lite som med boxning, man boxas bättre när man är arg, säger han.
Glaciuz the ICY, eller Sipho Maseco som han egentligen heter, kom till Sverige från Tanzania när han var tre år och det var hans bror som fick honom att fastna för hiphop. Han dansade breakdance och lyssnade på tidig hiphop som Rock Steady Crew och LL Cool J.
BLaO-studion och producenten Kiboy kom Glaciuz i kontakt med genom sin grupp The Four Sources som vann en talangtävling 1995.
— Sedan hände inte så mycket, men efter ett tag träffade jag Kiboy på en spårvagn och vi började prata musik. Han tyckte att jag skulle följa med till studion och jag rappade på några låtar som han höll på med.
Just nu håller Glaciuz the ICY på med nya låtar och han vill hinna med att göra så många som möjligt fram till det att han får chansen på skiva. Då ska han vara beredd.