Det finns två olika sorters liveband. De som tittar ut i publiken och önskar något kunde hända och de som ger sig ut där och ser till att något händer. The Dog är ett av de sistnämnda. Ett band som älskar att spela, ett band som går upp i musiken.

– Med The Dog kommer vi in i en sorts trance, säger sångaren Tompa. Det blir en sorts regression när vi spelar, det känns som att svänget tar en tillbaka till ett primärt stadium där inget längre går att kontrollera. Det är förmedlandet av svänget som är det viktiga. Det är det som The Dog står för.
Det kan ju gå ganska vilt till när ni spelar, jag hörde om en spelning med krossade glas…
– Visst, det kan hända att saker går sönder, men det är inte precis någonting som vi planerar. Det händer ibland när man får igång svänget, men det händer många andra band också.
Är ni inte rädda att folk ska få fel uppfattning om er?
– Jag bryr mig inte hur folk uppfattar oss. Det är klart att det är synd ifall de får helt fel uppfattning om oss. Ta det att vi har en sax med i bandet. För oss är det lika naturligt som att ha en gitarr eller bas. Det märker folk när de ser oss.
Ni kommer ifrån Göteborg, rockstaden, känner ni att ni också har ett göteborgssound?
– Nej. Det kommer mycket bra band ifrån Göteborg, men förutom att vi kommer ifrån samma stad så är det inget mer.
Har ni några speciella influenser?
– Det är egentligen dumt att nämna influenser för att folk ofta hänger upp sig på vissa artister/band och kan få en skev uppfattning om bandet. Ta t ex en låt vi gjorde häromdan. Jerker, gitarristen, kom ner till replokalen helt manisk över ett trumkomp på första Suicide-plattan. I slutet av repet så hade låten förflyttat sig till ett helt annat sväng. Det berodde självklart mycket på Suicidekompet, men skulle man droppa namnet så skulle nog ingen känna ingen det som Suicide. Vi tar in influenser ifrån allt vi kan.
Vad har ni planerat inför framtiden?
– Vi kommer att släppa en egenfinansierad 7″ att sälja på spelningar. Vi kommer även att utöka blåssektionen inom en snar framtid.

THE DOG ÄR:
Tompa, sång
Jerker, gitarr
Ola, sax
Anders, batteri
Jesper, bas