Ännu ett Göteborgsband som med sin kantiga och finurliga pop gör anspråk på en del av uppmärksamheten på Göteborgs musikscen. Fidgets debutplatta “No Boogie Coming Your Way” har varit ute ett tag nu och de allra flesta med ett vaket radioöra har hört hiten “Stop Losing”. Fidget påminner i mina öron en del om Björks förra band Sugarcubes, delvis för de slingriga melodierna men kanske främst för sångerskan Nina Natris brutna och personliga sång. Natri är ett finskt namn och de rötterna kanske är en del av förklaringen till sångstilen.
Visuellt är det också sångerskan Ninas pojkflicksaktiga och busiga uppsyn som drar blickarna till sig. Men när jag ringer upp Nina alldeles innan de skall ge sig av till Finland för spelningar och TV-framträdanden säger hon att även trummisen Johan kommer att pocka på uppmärksamheten under festivalerna med en helskön blå Muppet-peruk.
Sedan debuten släpptes har en del nya låtar tillkommit. Nyligen har bandets musikaliska motor Louise lyckats övertala Nina att lyssna på det utmärkta amerikanska bandet Railroad Jerk vilket har lett till den nya låten “Sex Machine Blues”. De har fått frågan många gånger hur de själva vill beskriva sin musik men Nina tror helt enkelt att det är frukten av den ständiga konflikt som blir när man korsar hårdrockare, syntare, poppare och soulfreaks i ett och samma band.

Ninas festivaltips: Eläkelaiset i Hultsfred, finsk band som kör covers i “hompa” takt (finsk variant av polka) och har en repertoar bestående av bl.a. “The Final Countdown” och “Breaking The Law” med finsk text.
Ninas bästa festivalminne: Rock Summer Festival på Estland ’93 med grym line-up inkluderande Samantha Fox, Saxon, Haddaway, Blur, Faith No More och Shamen. ‘Billigt och jävligt trevliga människor’.
Nina gillar: Depeche Mode, Madonna, 22 Pistepirkko.
Ninas sommarlåtar: “Just A Little Bit” 22 Pistepirkko och “Rundgång, gräslök, fågelsång” bob hund.
Ninas Fidget-favorit: “Pokerface” — ‘för att vi lyckades få med en banjo’.
Ninas förhoppningar inför framtiden: Lansering i England där intresse för Fidget finnes.
Ninas sångambitioner: Att sjunga som Iggy Pop.