Tungt flämtande och lite lätt vilsna efter ett par varv runt Göteborgs gator, anlände Skelleftebandet A Shrine till Undergrounds scen. När de hade pustat ut bad jag sångaren Magnus Eriksson att gå loss på saker som till exempel…

…A Shrine
“1991 så började vi med det här bandet efter att ha slutat hålla på med en massa jävla sporter. Man var på något ställe där de hade spelningar, blev full förstås och bestämde sig för att börja spela. och på den vägen är det.”

…Musiken
“Vi var väldigt säregna i början, tycker jag. Gjorde egna låtar eftersom vi var så usla på att göra covers. Det blev något mystiskt sound av det hela. Det har ju ändrats mycket, när Popsicle kom fram i rampljuset så blev det skramligare och skramligare. Förra skivan var mycket New Order, denna skivan är inte så mycket New Order, utan någonstans mittemellan.”

…’Unisex’
“Vi vill alltid göra något nytt. Låtarna till Unisex blev mer souliga. Det har fungerat dåligt förut i vår inramning. Det känns lättare nu. Men det har blivit missuppfattningar i och med att folk har förväntat sig ett renodlat dansalbum från början, och det har aldrig varit vår tanke. Vi har velat göra någon slags soul helt enkelt, å andra sidan är jag ingen ‘fyllig’ neger precis. Jag lyssnar på mycket andra saker än hip-hop, så det har varit mer naturligt att lägga på technorytmer.”

…Nästa skiva
“Låtarna finns där, men så händer det en massa saker som till exempel ‘Vi gör så här istället’ och det blir något annat av det än vad som var tänkt från början. Ta Popsicle, de arbetar på samma sätt, de låtar som Andreas gör är ju någon form av trallsoul. Fast de har gjort en mer ‘gubbig’ variant av det på nya skivan. Vi ska på nästa platta göra det tydligare än vad det varit. Förra skivan kom för två år sedan och det är inte bra, man glömde nästan bort hur man gjorde saker. Efter en skiva så söp vi upp våra pengar. Men det är slut med det nu, det är lika bra att fortsätta framåt än att stoppa upp.”

…Utlandslansering
“Westside lever på utlandet. Det går ju inte att överleva i Sverige på det här. Jag vet inte hur det går för oss på den fronten. Det ligger lite långt fram i tiden, jag är inte så insatt heller. Men de (skivbolaget) får väl göra sin del och jag min, så får jag väl åka dit jag ska åka.”

…Westside
“Naturligtvis skulle vi vilja ligga på ett bolag som släppte skivorna över hela världen. Den här nya skivan har det varit en massa strul med, som har gjort att det inte blivit någon kontinuitet. Det finns saker som vi vill att Westside ska ändra på, men inget har varken blivit löst eller beslutat om. Visst, det har varit oprofessionellt många gånger, men å andra sidan har det kompenserats på andra sätt. I det stora hela är det ett bra bolag och… äh! Jag ligger lågt med att prata om det här.”

…Svensk musik
“Det finns ingen svensk musik jag lyssnar på. Jag tycker att Sverige överhuvudtaget när det gäller musik sitter med påsar över huvudet. Det är fortfarande i skuggan av Popsicle. Ett skrämmande exempel är den här stackars människan som är son till Ulf Lundell, och har något slags indieband.”

…Flyttplaner
“Sådana planer har funnits, men så finns det saker som gör att man vill vara kvar i Skellefteå. Skulle man flytta till Stockholm skulle det nog kännas lite som att bli slav under branschen.”

…New Order
“Jag tycker fortfarande att Power, Corruption & Lies är den bästa. De har lyckats pricka in allt på en gång, kanske inte alla låtar är superbra, men den har det där speciella som bra skivor ska ha.”

…Spelningarna
“Vi spelar inga gamla låtar, förutom Silent från förra skivan Hansel, bara de nya. Vi gillar inte att spela länge, utav den anledningen att vi inte orkar. Och låtarna är ju rätt långa. Man behöver ju inte var någon ‘slav’ bara för att man gett ut en massa låtar.”

…Skellefteå
“Åker man hit bör man ha en stor portion överseende med insekter och mygg, och hjärnan i behåll. Samt gott humör och varma kläder. Eventuellt bör man skaffa årskort till Morön BK:s matcher, då får man se riktig fotboll!!”

Något att tänka på kanske, om man har tänkt sig en tripp upp till Skellefteå. Annars kan man ju alltid köpa A Shrines skivor, då får man i alla fall höra riktigt bra musik!