Här är Sveriges klart bästa punkband tillsammans med HAPPY FARM nu när STREBERS har slutat! Först och främst så är deras musik underbar. Alltifrån ösiga rocklåtar, snabba låtar i hardcore stil och alla slöa sköna punklåtar, med Rickys häftiga röst och Lindströms stundtals bländande gitarrspel. Fallet Ricky blir jag inte riktigt klok på, när man pratar med honom har han en skarp Norrköpings dialekt men när han sjunger så låter det som vanlig rikssvenska, för den delen gäller det för dom flesta punksångare som sjunger på svenska, när dom pratar så har dom sin dialekt men när dom sjunger så är det på vanlig rikssvenska. Men när jag pratar om CRUCIFIX så tänker jag inte bara på deras musik utan även deras spelningar som är bland det bästa man kan se, ja bra och bra kanske är att ta i men när dom spelar live så är dom så jävla naturliga i sättet, mycke prat och allmänt struligt men skitkul att titta och lyssna på! Jag vill nog påstå att CRUCIFIX är det roligaste bandet man kan se, dvs utav lite mindre band, dom kan ju knappast jämföras med storheter som Maiden osv.
Hur som helst så har dom ganska nyligen släppt en singel som heter “Innan vi dör” och den är ju jävligt bra men innehåller dock ej deras vassaste låtar. Dom tre beståndsdelarna i CRUCIFIX är: Ricky — sång och bas, Lindström — gitarr, Patte — trummor. Visst ja singeln är släppt på PROFIT records och den kan köpas av adressen här under för 20 kr + det svindyra portot.
Eftersom jag är en mycket intelligent person (är jag? /Red) så tog jag pennan och skrev en intervju och skickade till Ricky.

Vad tycker du om eran Ep, är du nöjd/missnöjd?
— Jag är ganska nöjd med ep’n men vad folk tycker om den har jag inte en aning om. Nävars jag bara skoja, dom som har köpt den av mej har sagt att den var & det är ju positivt men jag vet inte hur det går med Sörlings försäljning. Det är väl ingen skiva som ett troget hardcore fans jublar över men folk som gillar lite långsammare punk rock ska nog kunna smälta innehållet.

Ni spelar en typ av rockigare punk, hur kommer det sej? Jag vet att du gillar en hel del thrash och speed oxå men det verkar inte influera er att spela mer metal influerad punk?
— Det kan nog stämma att vi lirar lite rockigare punk än de flesta andra band, jag tror att det beror på att vi alla gillar när det svänger lite grann. Jag vet inte om du har hört våran version på “I natt jag drömde” men om du gjort det så vet du att vi rockar loss riktigt ordentligt i den. (den har jag hört, och jag måste säja att det svänger loss riktigt skapligt) När vi har lirat den ute för folk så har reaktionerna varit positiva. Att vi lyssnar på thrash & speed hörs i den instrumentala låten “Zombies” & “Sadist ja visst” men vi spelar nog inte thrash influerad punk.

Räknar ni er till punkare?
— Det beror på om du menar utseendemässigt eller musikaliskt. Jag är den enda i bandet som har sett någorlunda punkig ut med nitar, kedjor, tuppkam osv… men nu har jag långt stripigt hår som bara växer & växer, mycket på grund av att jag är sjukligt rädd för frisören. Men om vi räknar oss till punkare, både ja och nej, bra svar va…

Vilken är din stora dröm/mardröm?
— Min stora dröm är att lira för en publik som gillar det vi gör. Min stora mardröm är att bli levande uppäten av folk ilskna maskar.

Om jag fattat rätt så har ni svårt att få spelningar där publiken är punkare och uppskattar det ni gör, försök nu att övertala alla som fixar spelningar att välja er nästa gång dom fixar en spolning!
— Boka CRUCIFIX innan vi dör… (fyndigt svar /Red)

Vilket är det viktigaste av det ni gör, musiken eller texterna?
— Det beror på, ibland säger texten någonting viktigt, ibland inte.

Är du vidskeplig av dej? (Här börjar skallen svikta /Red)
— Ja och nej (han vet inte riktigt hur han ska ha det /red). Jag går t.ex inte under stegar eller lägger mina nycklar på bordet, varför vet jag inte.

Vilken platta vill du utnämna till 88 höjdare?
— Det var en svår fråga, men utan att skämmas så säger jag: …spänningen är olidlig eller hur, nu kommer det… “And justice for all” METALLICA + RIGOR MORTIS underbara debutplatta.

Finns det någon du skulle vilja kasta ett starkt doftande, varmt och färskt lass koskit på?
— Den kille som uppfann mikrovågsugnen… jag jobbar nämligen på Philips i Norrköping och det enda jag gör om dagarna är att bygga ugnar. Fy fan…

Sista ord?
— Tack för allt stöd Micke Sörling, du är en underbar figur, tack till er som köpt eller köper vår ep & tack Nicke för visat intresse!!!

CRUCIFIX
c/o R. Balkert
Hageby g. 201
603 62 Norrköping
Sweden