“Du måste komma förbi och lyssna på radio med mig! Johan ska vara med!”, ringer vännen och säger. Jaha, vem är Johan då? Men, varför inte? Kan ju lyssna på P3 Demo hemma hos Linda likaväl som hemma hos mig. Vi parkerar oss framför radioapparaten, några kompisar, några flaskor vin och nagellack tillgängligt för denna förfest någon gång hösten 2000.
På radion pratar Pelle Gustafsson med Johan Borgert, och en av hans låtar spelas. “Det låter ganska mycket som Scott, tycker ni inte det?” Pelle pratar mer med Johan, och jo visst är det Scott-medlemmen! Scott, bandet som hade en hit med låten Skott i hjärtat för några år sen. Där och då bestämde vi att han skulle vara gäst i studion i ett program för Uppsala Studentradio.
Sagt och gjort. Vi träffades första gången nån vecka efter framträdandet i P3 demo och vi har stött på varandra några gånger sen dess när Johan har DJ:at på klubbar i Uppsala.

Uppvuxen i Falun, men nuvarande boendes i Uppsala, Johan ar nu 24. Han pluggar informationsteknologi, men verkar ha sikte på större saker. Johan har legat i förhandling med MNW, och nu kan han skryta med ett skivkontrakt. Planerarna är att börja inspelningarna i höst.

Johan började spela gitarr i sjätte klass hemma i Falun, den första sången han skrev hette “Bonden Per som handlade om den här bonden, som jag tror dog”, säger Johan. Melankoli redan då, alltså. Nu har Johan mer än 150 låtar i sin repertoar, inspelade hemma i studentrummet på fyrakanals-utrustning.
— Jag spelar in mest hela tiden, tar fram gitarren och spelar lite, sjunger lite. Och sen vill jag ju lyssna på det direkt, så det jag lyssnar mest på är mina egna låtar! Lite självcentrerat.

Johan återfinns även på nätet. På www.holymadre.com kan man ladda ner Johans musik, läsa om honom och musikerkompisen Fredrik Andersson. Tanken var att det skulle vara en plats för deras musik att nå ut till fler, men i och med Johans skivkontrakt så har det legat nere lite.
— Det känns skitkul med skivkontrakt. Jag har hittat nån som jag känner att jag kan lita på, dom är jättetrevliga, det är jätteschysst, jag får bestämma mycket själv. Det känns ju bra att man har… varit i branschen förut, eller vad man ska säga, skrattar Johan.

Det verkar som om Johan har klurat ut det mesta av vad han vill ha utav framtiden, och medan det ska till och hända är det bara för resten av oss att sitta tillbaka och lyssna på hans demolåtar ett par gånger till innan skivan kommer. Kanske kan du ha turen att stöta på honom ute nånstans, kanske på någon klubb i Stockholm, vem vet?