Fredrik Brändström; ledarfigur i Piteåbandet Starmarket har sadlat om — åtminstone för ett tag…
— Jag hade skrivit ett gäng låtar som föll ur mallen för vad mitt andra band Starmarket sysslar med, och ville testa att göra något på egen hand. Jag spelade in ett par låtar akustiskt i Krille Roths (f d Monster) studio, Magnus Öberg som spelade trummor tidigare i Starmarket hörde demon och ville släppa en skiva på hans etikett Chalksounds. Tanken med TCC var att undvika den vanliga tågordningen i rockbranschen — jag orkade inte hålla på att skicka skicka demos till massa skivbolag och vänta tre år på att spela in skiva. Tanken var att göra något spontant och opretentiöst. Vi repade två gånger och några veckor senare spelade vi in skivan i Pelle Gunnefeldts studio.

Vilka är med på ep:n och hur gick jobbet till?
Johan Gustafsson från Randy producerade och spelade även bas, min lillebror Johan som också spelar i Randy spelade lite akustisk gitarr och Magnus Öberg spelade trummor. Annars gjorde jag det mesta själv, d v s sång piano och gitarr. Kalle från The Bear Quartet spelade på en låt också. Det mesta gjordes på första tagningen — inte för att det blir mer “äkta” då — det handlar nog mer om mitt eget dåliga tålamod. När man var yngre så var man så extremt noggrann när man spelade in, det fick inte finnas ett enda spelfel. På den här skivan spelar jag fel hela tiden, men vem bryr sig, det hörs ju aldrig i slutändan ändå.

Det känns som om ni funkar bra ihop med Chalksounds — ett litet bolag med rätta policyn? Stämmer det?
— Det känns mer som en snäll kompis som vill hjälpa till än som ett vanligt skivbolag. De flesta som jobbar på skivbolag är dumma i huvudet, det verkar vara en förutsättning för att få jobbet. Det är ju på en helt annan nivå än att ligga på t ex BMG — verkligen DIY — det är kul. Man har en överblick över hela processen — vad gäller allt från inspelning till tryck och omslag. Jag har tagit kontrollen över produktionsmedlen, i sann marxistisk anda… he he.

Vad lyssnar du på för musik just nu?
— Mycket sextiotal för tillfället som Walker Brothers, Left Banke, Mamas & The Papas och Simon & Garfunkel. Och så lite Slayer och Dead Kennedys mellan varven för att rensa hjärnan.

Blir det några gig framåt hösten? Festivaler, utlandsbesök?
— Någon spelning i sommar, men inte så mycket eftersom skivan släpptes så sent. I höst blir det nog en del. Skivan släpps i USA och Japan senare så kanske blir det någon sväng dit.