…Y ahora nuestras recetas para los gourmets más exigentes Empezamos par un postre clásico…
Med dessa ord så välkomnas vi till skivbolaget Siesta baserat i Madrid i Spanien.

Siesta är ett globalt skivbolag kanske man kan säga. Bolaget släpper skivor med sofistikerad pop från världens alla hörn. Bolaget drivs bland annat av den flitige Mateo som hövligt presenterar sitt skivbolag i sitt brev till ettnollett. Han kan vara stolt över leveransen som han sänt till redaktionen. I paketet hittar vi godsaker på vinyl som man sällan skådar numera i dessa tider av CD-skivor. I paketet hittar vi vinylskivor i sjutums-format och tiotumsformat och ett antal CD-skivor som man trots allt inte kommer ifrån. Skivkonvoluten är tryckta i tjockt papper med matt lack. Det är mycket tilltalande och vi möts av färgglada och designmässigt snygga konvolut. Kvalitén är mycket hög och en liten detalj är också att man får användning av sin skivpuck som annars ligger och dammar på skivspelaren, vinylen är med andra ord pressad med öppet hål i mitten på klassiskt vis, perfekta alster för en jukebox.

Bolaget kan skryta med utgåvor från grupper som Even As We Speak (kända för sina utgivningar på Sarah Records i Bristol, England), Tramway (också kända från Sarah Records), Arabesque (Med Keith Girdler från det brittiska bandet Blueboy), smått legendariska Wedding Present och Spanska “allstar-bandet” Daily Planet (medlemmar från La Buena Vida och Le Mans).

Bakkatalogen är inte speciellt stor, men på många sätt känns den genuin och smått unik med tanke på den genre de riktat in sig på. Sverige bidrar med två ettnollett-bekanta grupper; Red Sleeping Beauty och Club 8. Club 8’s bidrag innehåller tre utsökta poplåtar (som var numrets demo nr. 1 i ettnollett nr. 22) med låttitlarna Me Too, Girlfriend och Before I Came. Bandets lågmälda och sköra gitarrpop passar utmärkt in på bolaget. Red Sleeping Beauty (ettnollett nr. 21) kan nästan kallas veteraner på bolaget. Bandet medverkar på den briljanta samlings-EP’n Europop (i vinyl) tillsammans med Arabesque, La Buena Vida och Moving Pictures. Gruppens senaste bidrag på bolaget är CD-EP’n The Wealth Of Imagination (SIESTA 29).

Övriga grupper är bland andra Tyska; Throw That Beat In The Garbagecan (här med förkortat namn till; Throw That Beat!), La Buena Vida som släppt en 12-låtars-CD med titeln Los Mejores Momentos (SIESTA 24) (Se även recension på singel-skivsidorna i detta nummer) och senaste tillskottet Minema (SIESTA 34). Ett färskt bidrag är också Wedding Present och sjutumssingeln Sucker som Siesta kommit över av någon anledning. Wedding Present bryter trenden stilenligt och jag kan tänka mig att någon (Mateo?) är speciellt förtjust i David Gedge och Co. I framtiden kan vi se fram emot fler intressanta popband med god smak och förhoppningsvis kommer vi också att få se betydligt fler vinylskivor i en utsökt kombination med snygg layout och god kvalité. CD-skivorna kan vi inte komma ifrån och detta lyckas dom också bra med sett till både layout och urval av band.