Jimmie Olsson verkar vara en riktigt trevlig figur, som skickar svaren i datorutskrift och svarar snällt på alla frågor.
Bered en väg för Sober.

Hejsan!
Är du nykter?
Gör du skäl för namnet?
Hej på dig du!
Ja, just nu är jag det eftersom det verkar lite opassande att vara packad på jobbet!
Jag gör skäl för namnet jämt, utom när jag är full.

Hur går det med “Snowbored”? Ska ni fixa en fullis snart?
Vet inte riktigt hur det går med “Snowbored” faktiskt.
Den hamnade lite i skymundan för de flesta tror jag eftersom den blev så försenad och så.
Lite trist men.
Just nu håller vi på att repa in nytt material och ska in i studio december-februari och spela in en ny fullängdare.
Det ska bli väldans hurtigt!

Ni har inget annat på G?
Jo som sagt ska vi in i studio och spela in en ny platta och sedan blir det väl förmodligen en turné i Sverige och eventuellt Europa.

Är Sober menat att likna nåt annat band?
Influenser alltså?
Nej varför skulle det vara det? Hade vi haft för avsikt att likna något annat band kunde vi gärna kunnat spela covers.
Fast influenser får man ju från allt man lyssnar på.
Allt från The Hollies till O.L.D.

Går det bra annars?
Är Birdnest snälla mot er?
Jorå.
Nu börjar det bli riktigt kul att repa t.o.m. och det är inte dåligt! Birdnest är snälla mot oss fast vi inte får göra precis vad vi vill men det är okej.

Skulle ni egentligen velat ha varit kvar på BHR eftersom det går så bra för dom?
Det går väl bra för Birdnest också!
Bara för att BHR just nu surfar på den otroligt hippa skate/snowboard-vågen behöver det inte betyda att det alltid kommer att gå bra för dom, och dessutom spelar det mindre roll skivbolaget har en megahipp status eller inte utan att det är ärligt folk som älskar musik vill dela med sig av den till andra som också älskar musik lika mycket.

Jag tycker att eran version av “Astro zombies” är jävligt bra.
Diggar ni Misfits mycket eller?
Tackar för komplimangen. Själv tycker jag att Misfits är Misfits och ingen kan egentligen göra det lika illa som dom.
Vi dyrkar varken Misfits eller Danzig utan valde bara några låtar som vi trodde att vi skulle klara av att spela bra.
Hade vi fått välja om låtarna hade det blivit helt andra än dom vi spelade in.
Fast vi är nöjda med singeln helt klart.

Spelar ni mycket nu för tiden?
Det beror på hur man ser det.
Vi har inte haft så många spelningar i år eftersom vi har haft fullt upp med att skriva nya låtar, repa in dom, letat efter en till gitarrist och så småningom också repa in honom. Men vi repar rätt så mycket och nästa år hoppas jag att vi kommer att visa upp oss ordentligt.

Om ni inte spelar, vad gör ni då?
Ärligt talat så är jag faktiskt inte speciellt insatt i vad de andra har för sig på fritiden eftersom jag dels inte bor på samma ställe som dom (Bara den nya gitarristen bor här i Örebro) och dels faktiskt aldrig har umgåtts speciellt mycket med dom utanför gruppen så att säga.
Själv pysslar jag med mina ormar och terrariebyggen, och går på så många fester jag kan. (Jag är alldeles för rastlös för att klara av att sitta hemma och glo en hel helg.)

Vad gav ni ut när ni hette Strobe?
En 7″ EP singel med sju låtar som hette “Negative” 1992 som vi (Eller rättare sagt ABF betalade) och en demo med tolv låtar som vi spelade in på min porta och som hette “Babysitter” som vi för övrigt fick skivkontraktet med.
Vi var även med på ett par samlingsplattor (Bl a “Offside”, Wounded records) och några samlingskassetter.

Hur länge har ni egentligen hållit på?
Kan man få en bandhistoria?
Vi började spela ihop redan ’89 fast med en annan pinsam musikstil under namnet “Sticky sweet”, som vi också spelade in en singel med och splittrades efter ca ett år.
Andy, Ricky och jag bildade ett ny band (Slutsy tipsy) med samma pinsamma musikstil ’90 och tragglade med det ett tag tills vi växte till oss och bytte musiksmak runt ’91-’92 när vi skulle spela in en demo.
Följden blev att vi bytte namn på gruppen till Strobe och på den vägen är det.
Själv har jag spelat i andra band sedan ’86-’87 någonting.

Vad har ni för åsikter om Frankrike atombombsprov?
Bojkotta hela jävla Frankrike och jämna det med marken!
Frankrike har jag alltid hatat. De är vidrigt uppkäftiga, vägrar prata engelska med en och tror att dom är bäst i hela jävla Europa. Visst finns det undantag hos alla folkslag, svenskar kan också vara puckade, men generellt så tycker jag att de är alldeles för självgoda. I och för sig så brukar vi inte uttala oss i politiska frågor men detta är för oss, och borde för alla vara en sån viktig grej att säga ifrån mot, eftersom det rör miljön.
Vi har bara en jord och den är inte så jävla stor som vissa tycks tro så att det går att spränga bort en ö här och där i all evighet.
Till slut finns det inget kvar och vad hade de tänkt göra då?
Och Jaques Chiracs tjat om att de gör det för “vår säkerhets Europa” är bara rent skitsnack. Sådeså!

Är det något annat ni vill berömma eller skälla på?
Ge utlopp för era aggressioner!
Alla jävla fördomsfulla och lättmanipulerade jävlar kan gå en i hur man bemöter folk runt omkring sig i allmänhet, eller gräva ner sig om de inte fattar att det är det första vi måste jobba på om det ska bli en bättre och fredligare värld att leva i.
Och samhällsklassystemet kan vi skrota på en gång.
Vad finns det för jävla mening i att tvinga in folk i olika fack i alla möjliga situationer?
Det bidrar ju bara till växande fördomar och förtryckande hierarki.

Åsikter om SXE?
Jag kan bara tala för mig själv. Låt dom vara det om dom vill. Det är deras livsstil.
Själv tycker jag att det verkar lite trist att aldrig få ta sig en “bläcka”. Det där med renlevnad har jag svårt för. Jag tror mer på grundideologin i straight edge i så fall, att om världen ska bli bättre måste man börja med sig själv.
Trots allt, hur kul det än kan vara, så är ju alla droger en stor orsak till mycket av det våld vi får se varje dag i samhället.
Hur farligt det är för den fysiska hälsan kan man ju diskutera men en allmän regel om det mesta är väl att man alltid kan få “för mycket av det goda”.
Att vi helt kommer att sluta nyttja rusmedel tror jag aldrig lyckas eftersom det har funnits med så långt tillbaka och dessutom återfinns i många utländska kulturer, om vi inte eliminerar alla som förespråkar rusmedel vilket enligt min åsikt är det samma som att starta samma slags selektiva rensning som Hitler pysslade med en gång i tiden.

Ni då?
Blir det mycket festande?
Ja mycket festande blir det.
Även om jag festar nästan lika ofta som när jag var yngre så dricker jag inte lika mycket.
Med det menar jag inte att jag är så sansad på fyllan alla gånger (fråga dom som har festat med mig) utan att jag helt enkelt blir full på mindre nuförtiden.
Förut hävde man i sig tre och en halv vinare 2-3 dagar i sträck (jodå, det är faktiskt sant. Jag fattar inte hur det gick till med min lilla kropp men…) och nu blir jag full på en vinare och ett par öl och har svårt för att palla med samma grej dagen efter eftersom jag blir så jävla paj i kroppen av det.

Bästa partyställen?
Alla där det finns schysst folk på.

Bästa partyminne?
Bästa partyminnet är nog de flesta festerna vi hade hemma hos Micke (No fun at all) när vi fortfarande bodde i Skinnsberg men speciellt en gång kommer jag ihåg och det var när två kompisar till oss hade varit i Danmark (tror jag det var) och hade smugglat med sig “Poppers”, som är små miniflaskor med en enorm flyktig vätska i som jag tror var avsedd att användas som hjärtmedicin egentligen, och som man andades in ångorna ifrån och fick en kick som var helt absurd.
Ögonen kändes som de skulle tränga ut ur skallen, huvudet kändes som det skulle sprängas och hjärtat bultade så jävla fort och hårt så det nästan kom ut ur bröstet.
Allting var helt underbart i ca trettio sekunder då ruset tog slut och allt man hade kvar var lite huvudvärk.
Det gick åt ett par sådana flaskor den kvällen och jag och en av de som var med fick med oss en sådan där flaska in på dåvarande Venezia i Fagersta och satt och drog det på golvet mitt bland alla dansande människor.
Jag undrar än idag om folk var blinda för det måste ha sett jävligt skumt ut.
Efteråt läste jag att det var nån sorts innedrog i England som kallades för “kärleksdrogen” och var komplett livsfarlig eftersom man kunde dö efter första andetaget. Vad sysslade man med egentligen? Det var ball men absolut inget jag rekommenderar till någon för det är inte så kul att det är värt att dö för.

Ta det lugnt.
Säg vad du vill.
Faktiskt så är jag så jävla stressad just nu så ta det lugnt har jag inte tid med tyvärr men jag hinner i alla fall med att tacka för intervjun och lycka till med zinet!
Köp våran nya skiva när den kommer och gå på våra konserter. Du blir inte besviken!

Det där var en jävla intervju som heter duga.
Tack Jimmie!