Bildjournalen blir en allt innehållsrikare tidning. Med trångt om spaltutrymme som resultat. Denna veckan har skivspalten fått finna sig i att få mindre utrymme än vanligt. Hoppas ni då är med på att vi helt ägnar oss åt GODBITAR! Så varsågoda, här är kortkorta skivköptips ur den allra som mest aktuella skivhögen!

Inledningsvis 2 LP som utan vidare går in på ÅRSTOPPEN!
1. CLIFF RICHARD med “GOOD NEWS” (Columbia), en smakfull musikalisk predikan av Cliff om det han sätter högst — sin tro på Gud.
Somligt är lite för salvelsefullt för oss som inte är vana vid religiös sång av det här slaget. Men det mesta är fyllt med glädje och inlevelse som verkar äkta.
Några nummer visar upp Cliff mer svängig och skönsjungande än någonsin förr.
Dessutom är “Good News” tekniskt sett en av årets bästa.
2. “SOMETHING ELSE BY THE KINKS” (Pye LP), är äkta Kinks men ändå “something else” — 13 bröderna Davies-låtar med engelsk pubcharm och amerikansk perfektion. Skivan är en “måste köpa” i årets popproduktion!

FLIPP med pukor och trumpeter bestämde radions skivjury om ARETHA FRANKLIN “A NATURAL WOMAN/BABY, BABY, BABY” (Atlantic Single). Instämmer till hundra procent! Den flickan måste TIO I TOPP-tryckarna snart upptäcka!

Bara några ord om TAGES “TREAT HER LIKA A LADY” (Parlophone Single). Det känns riktigt, riktigt skönt att Sverige representeras av den skivan i kräsna England!

Att det fortfarande finns liv och gnista i amerikansk “folk-song” visar THE MITCHELL TRIO i “ALIVE” (Reprise LP). Förvillande likt Brothers Four, men ännu inte samma kyliga perfektionsraseri. Det är verkligen klackarna i taket här på skivan när Mithcells sjunger för fullsatt hus på American University i Washington. Är ni duktiga i engelska (amerikanska) blir skivan än bättre.

Det är skojigt att SVENSKTOPPEN berikats med NINA LIZELL!
Sagt apropå Ninas “Sommaren jag aldrig glömt” (RCA Victor Single) — en “enkel” låt men snygg och charmig.
Veckans andra Svensktopps-tips får bli MARIANNE KOCKS LP (Columbia). Gärna Svensktoppen om den låter så!
Och så väl mötta nästa vecka med fler “godbitar” men då som vanligt blandade med lite “skäll”. Grrr!