ALL GIRL SUMMER FUN BAND
“All Girl Summer Fun Band”
(singel, Magic Marker/import)

Så kom då äntligen den mycket efterlängtade debutsingeln från Portlands coolaste kvartett. Jen, Kim, Arirak och Kathy heter musikanterna som har spelat in fyra superkorta låtar i härlig garagestil. Mina förväntningar var skyhöga — inte så konstigt med tanke på att gitarristen Jen även figurerar i det fantastiska Kissing Book och i bandet som börjar på S och slutar på ofties. Men jag måste faktiskt erkänna att jag inte alls blev såld då jag hörde singeln första gången. Det är mer avigt, svängigare och vågar jag säga funkigare än något av de nyss nämnda banden. Men tro mig, skivan växer.
Ibland befinner sig AGSFB i någon sorts sixties girl-group-anda med handklapp, sångkörer och hojtande rop. Ibland är det mer experimentellt med keyboards och prat genom telefoner. Det spretar rätt friskt alltså och ska man hitta något som går igen i alla fyra låtarna kan man väl säga att det hela tiden är ganska naivt och sött men med fasiken så mycket mer attityd än det mesta som brukar betecknas som “hårt” och “tufft”.
AGSFB bevisar att Portlandscenen nu är större än någonsin och om skivan mot förmodan inte kommer upp på Tracks kan ju Magic Marker alltid dra till med säljklyschor som “genomskinlig rosa vinyl” eller “omslag av Jen från Softies”.