Var befann du dig då riot grrrl kom till stan?
— I England, jag spelade keyboard med Mambo Taxi.

Hur kom du först i kontakt med dem?
— Genom att turnera med Mambo Taxi träffade vi ständigt mängder av nya människor. Vi bildade inte ett band med bara tjejer till följd av riot grrrl, mer därför att vi alla hade tidigare erfarenheter av att spela i band med grabbar och nu ville ha förändring och en mer demokratisk grupp.

Hur påverkade riot grrrl dig?
— Inte direkt alls. Det var fantastiskt att turnera och träffa tjejer som fått en massa extra uppmuntran till att tro på sig själva och som nu börjat organisera saker, tidningar, starta band… Men jag sysslade redan med allt det där.

Kallade du dig själv för riot grrrl?
— Nej, jag kallade mig själv feminist. Det är ett ord som aldrig skrämt mig, och jag tycker verkligen att det är trist att folk är rädda för det.

Vad tror du skilde engelska riot grrrls från de amerikanska?
— Storleken. UK är pyttelitet i jämförelse med USA, så storleken på publiken är ständigt liten och mängden nya människor och nya ställen att upptäcka är begränsade. Jag tycker att den internationella kontakten var döds-bra, men jag kände alltid att riot grrrl var en väldigt amerikansk grej, fastän att kvinnor runt hela världen reagerade på det, vilket är fantastiskt.

Vad dödade riot grrrl?
— Jag tror inte att riot grrrls har dött, det finns massor av tjejer/kvinnor som startade därför att de blivit inspirerade av den rörelsen och som fortfarande gör saker, så den kan omöjligt ha dött. Men jag tror att den blivit lite kvävd av den “officiella” musikpressen och media, som försökt forma om den till deras “baby”. Många människor ville inte förknippas med den rörelsen eftersom media alltid fick dig att säga det de ville att du skulle säga snarare än det du trodde på.

Skulle riot grrrl kunnat hända nu?
— Jag tror att det alltid finns saker som pågår där kvinnor tar kontroll, alla är små steg med olika namn.

Hur håller man en rörelse rörlig, växande och fortfarande spännande?
— Jag har inga svar. Allt förändras och utvecklas, inget består konstant. Jag antar att nå nya människor och försöka behålla sin integritet är grundläggande, och väldigt svårt.

Tror du att det finns några likheter mellan riot grrrl power och spice girl power?
— Nej, Spice Girls är en grotesk och cynisk mediahype.

Om du ser tillbaka på det som hände, hur influerade riot grrrl dig? Och är du fortfarande på något sätt påverkad av den tiden?
— Riot grrrl influerade inte direkt mig, det var en del av mitt liv genom mitt band, och vi reagerade på det som hände, vi uppmuntrade tjejer/kvinnor att starta band, arrangera spelningar, skriva artiklar, göra vad de ville, tro på sig själva… men det ska man väl alltid göra eller hur?