Stockholmsbandet Simon and the Problem Child, som består av Putte (sång), Lelle och Ove (gitarr), Stefan (bas) och Johan (trummor), har funnits sedan 1986 och har som största merit en singel och så självklart deras medverkan på Backetages samlings-CD (synd att denna tape inte var klar i tid).
De startade som ett punkband och är väl fortfarande ett punkband, men på samma sätt som t.ex. Coca Carola har de blivit äldre och mognare och mer punk i attityd och texter än i musiken. I alla fall så har de på den nya tapen vuxit från ungdomsöset (men det är fortfarande världens drag live) och förmedlar numer sin energi på annat sätt än att spela snabbt. De har också ett renare ljud än vad de flesta punkband brukar ha.
Vill passa på att ge dem beröm för deras starka refränger och alldeles utomordentliga körer, som lyfter dem högt över de flesta andra band i genren. När det gäller låtarna så hör man i “Rik Man” och “Hopp” tydliga Clash-influenser, fast mina favoriter är ändå de snabba “Allt som blir kvar” och “Dum så man kan dö”.

Originalitet / Idéer: 2
Energi / Inlevelse: 3,5
Låtmaterial: 4
Proffsighet: 4
Ljudkvalité: 4

Stefan Engbom
Tel. 08 – 31 23 19