Nu kan Paul Dianno och hans band slänga sig i väggen, åtminstone i Sverige. Stockholmsbandet Killers, som har spelat ihop i tre år, har nämligen rätt till namnet här i Sverige, åtminstone har de patenterat loggan. Förutom att de just för tillfället saknar basist består de av Karin Lindegren (trummor), Lotten Strömstedt (gitarr), Lojsa af Geijerstam (gitarr) och Anneli Päivinen (sång). Karin och Lotten har tidigare spelat i Motjuck (80-84) och Lojsa i Rockallova.
Denna trelåtars demo är deras första och tyvärr måste jag säga att ljudet är väldigt torrt och tamt, vilket förtar lite av livet i låtarna. Visst får det mera nerv när det är naket och avskalat men ett tuffare ljud hade varit klart mycket bättre, men det är ju deras första tape så det blir nog bättre nästa gång.
Musikaliskt är det laidback (en tempo ökning skulle inte skada) rock — helt trendlös, även om jag kan tänka mig att L7 lät så här när de tog sina första stapplande steg. Bästa låt är “Brainburn” med en lyckad övergång. Avslutande “Centbridge” (Orebro) påminner stundtals om Wreeswijks “Båten”.
Killers vill ut och spela så mycket som möjligt och får de bara tag på en basist så lär de dyka upp både här och där.

Originalitet / Idéer: 2,5
Energi / Inlevelse: 2
Låtmaterial: 3
Proffsighet: 2,5
Ljudkvalité: 2

Lojsa af Geijerstam
Bergsundsgatan 10
117 37 Stockholm
Tel. 08 – 84 12 52