37-årig basist som började spela med band runt 1974. När Punken kom blev det STRAIGHTJACKET som följdes av LIKET LEVER och singeln “Levande Begravd”. LIKET LEVER blev CORTEX och LÄDERNUNNAN. Med CORTEX släpptes 2 Lp och 3 singlar. Det blev även några skivor med NUNNAN. Sedan dess har det bara rullat på med BLUE FOR TWO,FLÄSKKVARTETTEN, egen solo-Lp, MOBILE WHOREHOUSE och MOB CONTROL. Att denna korta introduktion gäller FREDDIE WADLING var det säkert många som förstod. FREDDIE hinner inte bara med att spela i en handfull band utan har också hunnit med att bli en institution i Svensk Rock. När han nu är aktuell med första solo-lp’n “Something Wicked this Way Comes” så var en intervju på sin plats.

FREDDIE berätta lite om solo-LP’n!
Jag gjorde det mest för skojskull. I alla fall denna plattan. Hade jag spelat in den nu så hade den blivit annorlunda. Delvis gjorde vi den som ett experiment och delvis som hypnos (?!?).

Musiken på plattan skiljer den sig från det du har gjort tidigare?
Egentligen gör den nog inte det speciellt mycket. På samma gång som det är ett litet stickspår från första CORTEX plattan så är det väl också ett litet försök att ta bort allt det där snygga som finns på plattor nu för tiden. Det är ju väldigt mycket bra ljud på de flesta produktioner som görs nu. Jag har tagit fram lite mer ruffighet i ljudet så att det ska vara lite mer jordnära. Avslutningsspåret “Levande Begravd” är en nyinspelning av LIKET LEVER singeln.

Berätta lite om LÄDERNUNNAN!
Jag var med och startade bandet runt 79. Från början var det väl jag och JONAS ALMQUIST. De andra kom med efterhand. Detta var samtidigt som CORTEX startade, LIKET LEVER blev 2 grupper. Jag var med och spelade på de första plattorna.

Varför lämnade du dem?
För det första så hade jag väl inte tid. Sen var det det att de ville att jag skulle engagera mig helt och hållet bara i LÄDERNUNNAN. Det hade jag ingen lust med. Jag vill hålla på med flera saker. Jag gjorde ju en liten comeback för 2-3 år sedan då deras dåvarande basist var sjuk. Det var mest en tillfällig grej som jag sedan hoppade av.

Hur startade BLUE FOR TWO?
Jag minns inte exakt när det började men det borde ha varit runt 81. CORTEX skulle göra ett par inspelningar för en samlings-Lp. I och med det träffade jag HENRYK LIPP. Jag jobbade ihop med honom och gjorde ett par grejer. I samband med det gjorde vi en låt som hette “Some one like You”. Det blev sedemera vår första singel. Vi har släppt 2 Lp’s “Blue For Two” och “Songs from a Pale and bitter Moon”. En ny platta är på gång.

Hur vill du beskriva musiken?
Det är också väldigt svårt. Man kan säga att det finns ett litet drag av Folkmusik i det. Det är en blandning av Bebop, Rock och Polsk cirkusmusik.

Texterna vad handlar de om?
Det är lite olika. Det finns alltid ett litet budskap i det. Ibland lånar jag lite filmrepliker och sådär, ibland från böcker. Vad det gäller soloplattan så är det väldigt mycket SHAKESPEAR och BRADBURY.

Vad har du själv för musikaliska Influenser?
Framförallt då CAPTAIN BEEFHEART. Men även andra saker som t.ex CAN. Jag har ganska bred smak som sträcker sig från opera till country. Lyssnar en del på Indianmusik.

Berätta lite om dina nya band! MOBILE WHOREHOUSE
Det är jag och NISSE som spelar gitarr i NUNNAN plus några andra grabbar. Vi kommer att släppa både en singel och en Lp nu till hösten på RADIUM. Musiken är ganska traditionell. Det är kanske ett litet IGGY drag över det hela. Vi ska spela på Hultsfredsfestivalen.

och MOB CONTROL.
Det är jag och CHIPS i SATOR. Det är ganska rå musik. Du får lyssna på det när det kommer. Vi vet inte än när vi kommer att släppa något. Musikmässigt är det råare än SATOR.

Hur ser framtidsplanerna ut?
Jag hoppas på att hinna med att jobba lite med MOB CONTROL. Annars blir det väl lite plattor från MOBILE WHOREHOUSE och BLUE FOR TWO.