Idag kan man väl utan överdrift säga att 23-åriga LOUISE HOFFSTEN tillhör eliten bland Svenska Rocksångerskor. Hon växte upp i ett musikaliskt hem. När det gällde att få in dottern på den musikaliska banan hade säkert namnkunnige pappa GUNNAR ett finger med i spelet. 16 år gammal inledde hon sin Rockkarriär genom att spela trummor i ett Punkband. Efter ett tag började hon att tappa intresset för trumstockarna. Istället bestämde hon sig för att prova på hur det var att sjunga. Det beslutet har hon absolut inte haft någon anledning att ångra. Hon hoppade runt lite i olika lokala band hemma i LINKÖPING före branschfolket fick upp ögonen för henne på allvar. Ungefär samtidigt som hon spelade in sin debut-Lp “Genom Eld och Vatten” kom hennes stora chans. SKY HIGH erbjöd henne en plats i bandet, självklart tackade hon inte nej till ett sånt erbjudande. Hon hann med att turnera en del med dem liksom att medverka på en platta innan hon lämnade bandet ganska exakt ett år senare. Även om hon för den breda publiken är mest känd för sin period hos YNGSTRÖM & CO så är det inget hon vill se tillbaks på. Hon vill inte leva på gamla meriter utan idag vill hon stå helt på egna ben. I slutet av 88:a släppte hon sin andra platta, “Stygg”. I mitten av Januari var hon åter aktuell. Hon var med i Tv programmet GIG. Det var första gången hon ställde upp i Tv med ett eget band.
Jag var lite nyfiken på att få veta mer om hennes plattor och framtidsplaner så jag tog och ringde upp LOUISE.

Hur har 1988 varit för Dig?
Det har varit ett otroligt roligt år för mig. Viktigast av allt var ju att jag fick ut min nya Lp “Stygg”. Jag blev ju bl.a nominerad i 2 olika klasser till Grammisutdelningen. Det har också blivit en hel del olika Tv program. Jag har varit med i bl.a Totte på Tv och KURT OLSSONs “Fådda Blommor”. Jag och min pappa var också med i Lörda’ Me’ Larsson, vilket var en kul grej. Har också hunnit med 2 turnéer. Den senaste gjorde jag i slutet av året. Den gick över förväntan. Det var väldigt roligt fast tufft. Vi spelade i hela Sverige, allt ifrån Södra Skåne till Norra Norrland.

Kan du berätta lite om din första Lp “Genom Eld och Vatten”?
Det var en skitenkel Lp att spela in. Det tog bara 10 dagar att spela in den (Ha Ha).

Bara 10 dagar?
Ja faktiskt. Fast det var inte så enkelt att spela in som det låter. Tack vare att jag hade ett bra gäng med i studion (stora delar av WILMER X) så gick det fort. Jag är nöjd med resultatet. Vi spelade in plattan i Malmö. TOMAS GABRIELSSON och NISSE HELLBERG producerade.

Hur mycket har den sålt?
Den har sålt 5000 ex. Det tycker jag faktiskt är hyfsat för att vara en debut och den typ av musik som det var. Jag hade inga förväntningar alls före så jag är nöjd.

Gick den nya Lp’n “Stygg” lika fort att spela in?
Nej för tusan jag hade god tid på mig att spela in den. Producerat har TOMAS GABRIELSSON och FRANKIE MILLER gjort. FRANKIE har ju bl.a fixat till hitlåtar för ROD STEWART och BONNIE TYLER. NISSE HELLBERG från WILMER X har även denna gång skrivit ett par låtar. Han medverkar också på ett par spår. Vilket jag också gjorde på deras platta “Teknikens Under”.

Är det en ren Rock platta?
Nja, Rock är så svårt att definiera. Man kan väl säga att det är en bredare skiva med olika typer av låtar. Hittills har jag släppt 2 singlar från skivan. Det är “Längtans Röst” och “Vin av Frihet”. Den senare var förövrigt med på Tv’s Lista nyligen. Denna Lp har också sålt över förväntan, definitivt bättre än debutplattan.

Hur ser dina planer ut för 89?
Det är svårt att säga hur framtiden blir. Jag tänker i alla fall ta en del ströjobb. Sedan har jag den tredje Lp’n att fundera över. När jag spelade in “Stygg” och under mina 2 turnéer hade jag ett fast band. Det har jag inte nu längre. Jag hoppas ändå att det ska bli en ny turné någon gång under året.