Bandets influenser är så breda som: Toto, Nirvana, Extreme, Phil Collins samt Vivaldi. Dessutom tycker hela gänget utom gitarristen att gitarrspelet har influenser av Yngwie Malmsteen. Detta ger ju vid handen att det är varierad musik de bjuder på, dock vill jag påstå att det är åt det “symfoniska” hållet det drar.

Trots att Mad Mob är ett ungt band (en snittålder på 20 år) spelar man väldigt moget och nyanserat. Bandet har med nuvarande sättning fungerat i c:a 4 månader även om bandet i sig har funnits i ett år. Mattias och Dan har spelat ihop sedan barnsben. Till att börja med var det endast instrumentalmusik – då fanns där inget behov av sång. Men snart ville man utveckla sig och då började Mattias att sjunga lite grand. Han tyckte efter ett tag att han inte räckte till och då började man söka efter en ny sångare. Mattias, som går på musiklinjen, träffade av en slump Erik (även han studerande på musiklinjen) som nämnde att han brukar sjunga lite grand. Direkt kom kommentaren från Mattias –”Från och med nu är du sångare i vårt band”, och på den vägen är det.
Sättningen ser ut som följer: Mattias Bergenkull – trummor, backup sång, Erik Mjönäs – sång, munspel, (Kar-) Dan Johansson – gitarr, backup sång, Anders Hermansson – bas, Henrik Gunnarsson – keyboard, backup sång.
Man satsar allt på att slå igenom med sin egen musik och vill absolut inte bli något dussingäng. Grabbarna säger att de hellre spelar sin egen musik, utan kompromisser för en liten publik, än att nå ut till ett större antal och vara tvungna att ändra sin stil. Klarar de av detta är det bara att gratulera, men de vet samtidigt att det är en tuff och hård bransch de gett sig in i. Till sist vill jag bara förmedla ett talesätt bandet har: Övning ger färdighet – Färdighet ger kunskap – Kunskap ger makt – Makt ger pengar – Pengar ger allt – ALLT ÄR KVINNOR.